Τέμπη: Προθεσμία έλαβαν τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Τέμπη: Προθεσμία έλαβαν τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Από 29 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι απολογίες των 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 29 Φεβρουαρίου έως και 8 Μαρτίου θα απολογηθούν τα 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση των Τεμπών.

Πρόκειται για προέδρους, διευθυντικά στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ, που βρίσκονταν στην εταιρεία μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023, όταν σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις, καθώς και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια και κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, ήτοι τη σύμβαση 717 και τη μη υλοποίησή της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες διώξεις, με τις Αρχές να στρέφονται σε φορείς και οργανισμούς που είχαν στην εποπτεία τους την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον σιδηρόδρομο.

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων.

Ο κ. Αγοραστός κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, με αφορμή το «μπάζωμα» στον τόπο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή