«Επιχείρηση» κακοποίησης ΑμεΑ είχαν στήσει ο youtuber με τον συλληφθέντα στο Κερατσίνι

«Επιχείρηση» κακοποίησης ΑμεΑ είχαν στήσει ο youtuber με τον συλληφθέντα στο Κερατσίνι

Ο 42χρονος, που είχε πρόσφατα συλληφθεί, συμμετείχε αρχικά στα βίντεο του 35χρονου και στη συνέχεια δημιούργησε δικό του κανάλι στα social media

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώην «συνεργάτες» φαίνεται πως ήταν ο 35χρονος youtuber που συνελήφθη χθες το μεσημέρι με τον 42χρονο που είχε συλληφθεί στις 6 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι, για τον βασανισμό δύο ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στο Διαδίκτυο.

Ο 42χρονος είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι τα άτομα τα οποία εμφανίζονταν στα live του δεν είναι ΑμεΑ και όλες οι πράξεις έγιναν με τη συναίνεσή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος συμμετείχε αρχικά στα βίντεο του 35χρονου και στη συνέχεια δημιούργησε διαφορετικό κανάλι στα social media. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος έχοντας δημιουργήσει κανάλι στο YouTube για εγγεγραμμένους χρήστες προέβαινε, σε ζωντανή μετάδοση, σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος δύο νεαρών ατόμων, εκμεταλλευόμενος αναπηρία τους.

Συγκεκριμένα τους εξύβριζε, τους χτυπούσε με taser, αλλά και τους προέτρεπε να προβούν σε γενετήσιες πράξεις.

Η δράση του 35χρονου προέκυψε σε συνέχεια της έρευνας που είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο, ενώ παράλληλα στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και οι χρήστες του Dιαδικτύου που φαίνεται να έχουν πληρώσει για να παρακολουθήσουν τις εν λόγω πράξεις

Το χρονικό της σύλληψης του 35χρονου 

Ο 35χρονος youtuber με τους χιλιάδες followers συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στο Αιγάλεω και κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση.

Ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ΑμεΑ, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 00.15 της 6ης Φεβρουάριου, σε ζωντανή μετάδοση στο TikTok, ο φερόμενος ως δράστης προέβη σε κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με αναπηρία. Μετά το συμβάν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν στo πλαίσιo του αυτοφώρου.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή