Πρώτη Αρωγή: 154 εκατ. ευρώ σε πάνω από 45.000 αιτούντες

Πρώτη Αρωγή: 154 εκατ. ευρώ σε πάνω από 45.000 αιτούντες

Την τρέχουσα εβδομάδα, 6,26 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, 6,26 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Ειδικότερα, καταβλήθηκαν 1.013.126 ευρώ σε 337 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν πληρωμές 3.778.277,51 ευρώ προς 683 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και πληρωμές ύψους 1.470.000 ευρώ προς 549 επιχειρήσεις ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Αθροιστικά, μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου της πρώτης αρωγής, έχουν καταβληθεί 153,93 εκατ. ευρώ προς 45.081 νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr έχει ανοίξει για τον δεύτερο κύκλο πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή