Διώξεις στους 4 συλληφθέντες για τα όπλα και τα εκρηκτικά

Διώξεις στους 4 συλληφθέντες για τα όπλα και τα εκρηκτικά

Ολοκληρώθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά οι καταθέσεις των τεσσάρων συλληφθέντων. Τα δύο στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών παραπέμπονται στο Ναυτοδικείο. Στην Εισαγγελία της Αθήνας το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων στον πορτιέρη - To χρονικό της υπόθεσης.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά οι καταθέσεις των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση κατοχής όπλων και εκρηκτικών, που εντοπίστηκαν την Παρασκευή, έπειτα από μυστική επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Ειδικότερα, τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος είναι πρώην ηγετικό μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» επιστρέφει στην Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, πορτιέρη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν υπό «δρακόντεια» μέτρα στα δικαστήρια του Πειραιά, αφού πρώτα είχαν μεταφερθεί στην Ευελπίδων όπου, ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι αρμόδιες είναι οι δικαστικές Αρχές του Πειραιά.

Το χρονικό των ερευνών

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μια εβδομάδα έγινε η καταγγελία ότι οι δύο ΟΥΚάδες του ΠΝ και ένας πολίτης επρόκειτο να προμηθεύσουν το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τα εκρηκτικά.

Ετσι ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στις χθεσινές συλλήψεις των τεσσάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάστημα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση, δεν προέκυψαν επαφές των τριών με το στέλεχος των «Πυρήνων», ούτε μέσω τηλεφώνου, ούτε από κοντά. Χθες αποφασίστηκε να γίνει έρευνα, υπό τον φόβο ότι ίσως πραγματοποιούνταν κάποια έκνομη ενέργεια.

Οσον αφορά την πορεία την ερευνών, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ψηφιακά πειστήρια, τα τηλέφωνα τα τεσσάρων, καθώς και ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκε στο σπίτι του πρώην στελέχους των «Πυρήνων» στην Αθήνα.

«Συνδετικός κρίκος» μεταξύ των τεσσάρων φαίνεται πως υπήρξε στο παρελθόν ο Βασίλης Ρουμπέτης, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις της Greek Mafia, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο, καθώς επαφές μαζί του φέρονται να είχαν και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ΟΥΚάδων ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει τα εκρηκτικά στην τσάντα του μετά από ασκήσεις και θα τα επέστρεφε στην Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT