Στη φυλακή το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Στη φυλακή το πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών δια ιδία χρήση. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγήθηκε το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για παράνομη οπλοκατοχή και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών δια ιδία χρήση, χωρίς να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην εκτέλεση της ποινής.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι η έρευνα πραγματοποίηθηκε σε χώρο που δεν είναι αποτελεί οικία του. «Αποδεικνύεται από το μισθωτήριο», τόνισε.

Σχετικά με τις κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, ανέφερε: «Επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι». Πρόσθεσε δε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα: μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που της πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι», είπε.

Οπως αναφέρθηκε από τον συνήγορό του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στον πόλεμο της Greek mafia».

Για την υπόθεση κατοχής όπλων και εκρηκτικών, που εντοπίστηκαν την Παρασκευή, έπειτα από μυστική επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα.

Δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο ένας με κακούργημα για τα εκρηκτικά και ο άλλος για πλημμεληματική πράξη παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε βάρος του τελευταίου κατηγορούμενου, ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το χρονικό των ερευνών

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μια εβδομάδα έγινε η καταγγελία ότι οι δύο ΟΥΚάδες του ΠΝ και ένας πολίτης επρόκειτο να προμηθεύσουν το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τα εκρηκτικά.

Ετσι ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στις χθεσινές συλλήψεις των τεσσάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάστημα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση, δεν προέκυψαν επαφές των τριών με το στέλεχος των «Πυρήνων», ούτε μέσω τηλεφώνου, ούτε από κοντά. Χθες αποφασίστηκε να γίνει έρευνα, υπό τον φόβο ότι ίσως πραγματοποιούνταν κάποια έκνομη ενέργεια.

Οσον αφορά την πορεία την ερευνών, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ψηφιακά πειστήρια, τα τηλέφωνα τα τεσσάρων, καθώς και ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκε στο σπίτι του πρώην στελέχους των «Πυρήνων» στην Αθήνα.

«Συνδετικός κρίκος» μεταξύ των τεσσάρων φαίνεται πως υπήρξε στο παρελθόν ο Βασίλης Ρουμπέτης, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις της Greek Mafia, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο, καθώς επαφές μαζί του φέρονται να είχαν και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ΟΥΚάδων ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει τα εκρηκτικά στην τσάντα του μετά από ασκήσεις και θα τα επέστρεφε στην Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή