«Εριξαν» τον σέρβερ του ΕΚΠΑ– Ενταση στο Τμήμα Πληροφορικής

«Εριξαν» τον σέρβερ του ΕΚΠΑ– Ενταση στο Τμήμα Πληροφορικής

Μερίδα φοιτητών αξιώνει να «κλείσει» ξανά ο σέρβερ, ώστε να μην καταστούν δυνατές οι τηλεξετάσεις

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΠΑ παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί, μετά την κίνηση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων να «ρίξει» τον σέρβερ του πανεπιστημίου ως μέρος της αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο σέρβερ έκλεισε για 1 ώρα και ένα τέταρτο, ενώ στο σημείο επικράτησε ένταση, με φωνές να κάνουν λόγο ακόμα και για απειλές για δολιοφθορά σε μηχανήματα. 

Ειδικότερα, ο σέρβερ «έπεσε» στις 10.00 και λειτούργησε εκ νέου μετά τις 11.15.

Εξω από το κτίριο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έως το μεσημέρι παρέμεναν τουλάχιστον 50 φοιτητές, έχοντας αναρτήσει πανό.

Λίγο μετά τις 12.30, στο σημείο εμφανίστηκε ομάδα κουκουλοφόρων που προκάλεσε ζημιές σε υπολογιστές εντός του κτιρίου, ενώ έριξαν και μπογιές στους τοίχους. Κάποιοι φοιτητές αντέδρασαν και υπήρξε συμπλοκή, με τουλάχιστον ένα φοιτητή να έχει τραυματιστεί.

«Εριξαν» τον σέρβερ του ΕΚΠΑ– Ενταση στο Τμήμα Πληροφορικής-1
Φοιτητές που αντιδρούν βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται ο σέρβερ του ΕΚΠΑ.


Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ, ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική».

Σημειώνεται δε ότι την παραπάνω κίνηση την είχαν προαναγγείλει στις 7 Φεβρουαρίου με σχετική ανακοίνωση.


«Υπονομεύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο»

Μεγάλο μέρος της πανεπιστημιακής κοινότητας εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για αυτή την εξέλιξη.

Μιλώντας στην «Κ», ο καθηγητής Αρης Χατζής χαρακτήρισε εξοργιστική την ενέργεια στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. «Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και κάποιοι βάζουν βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν το ελληνικό πανεπιστήμιο».

Η καθηγήτρια Βάσω Κιντή, σε δηλώσεις της στην «Κ», τόνισε ότι κάποιοι «κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν» και ότι «αυτές οι ενέργειες υπονομεύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και το αποκόπτουν από τον διεθνή χώρο κι όλο το δίκτυο επαφών που έχουμε ως ακαδημαϊκοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στην Αυγή, το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Αντωνίου τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών απέναντι σε αυτό το άδικο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί πλήρως τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, την καταστρέφει. Καταστρέφει τις υποδομές των δημόσιων πανεπιστημίων. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρεθούμε στο Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε σήμερα τουλάχιστον να μη γίνουν οι τηλεξεταστικές. Ολο το σύστημα ταυτοποίησης περνά μέσα από αυτό το κτίριο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία τηλεξέταση».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες με παρέμβαση στον σέρβερ του πανεπιστημίου είχαν γίνει το 2011.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή