ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα επιδότησης για 1.300 μακροχρόνια ανέργους

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα επιδότησης για 1.300 μακροχρόνια ανέργους

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας από 55 ετών έως έως 74 ετών. Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη του προγράμματος επιδότησης απασχόλησης της ΔΥΠΑ για 1.300 μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας άνω των 55 ετών, προβλέπει σχετική ΚΥΑ των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 31,2 εκατ. ευρώ θα έχει διάρκεια 24 μηνών. Στόχος είναι η δημιουργία 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Ειδικότερα, ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας από 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και άνεργοι 67 ετών έως 74 ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος και είναι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ.

Το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και των φορέων της γενικής κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι.

«Μέσω αυτού του προγράμματος, όχι μόνο στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά ενισχύουμε και τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Η στόχευσή μας είναι ξεκάθαρη για την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Κανείς δεν πρόκειται να μείνει πίσω», δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή