Υπόθεση όπλων και εκρηκτικών: Πειθαρχικός έλεγχος για τους δύο ΟΥΚάδες
ΠΗΓΕΣ ΥΠΕΘΑ

Υπόθεση όπλων και εκρηκτικών: Πειθαρχικός έλεγχος για τους δύο ΟΥΚάδες

Η διαδικασία είναι ανεξάρτητη από τις σε βάρος τους νομικές εξελίξεις, ενώ ανοιχτό είναι μέχρι και το ερώτημα της απόταξης από τις Ενοπλες Δυνάμεις, αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσωτερικές διαδικασίες ξεκινούν για τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο μελών της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών που εμπλέκονται στην υπόθεση κατοχής εκρηκτικών και όπλων, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαδικασία είναι ανεξάρτητη από τις σε βάρος τους νομικές εξελίξεις, ενώ ανοιχτό είναι μέχρι και το ερώτημα της απόταξης από τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι δύο ΟΥΚαδες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικους όρους, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Επισημαίνεται πως στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που προφυλακίστηκε, καθώς και ένας πολίτης.

Το χρονικό των ερευνών

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μια εβδομάδα έγινε η καταγγελία ότι οι δύο ΟΥΚάδες του Π.Ν. και ένας πολίτης επρόκειτο να προμηθεύσουν το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τα εκρηκτικά.

Ετσι ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στις χθεσινές συλλήψεις των τεσσάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάστημα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση, δεν προέκυψαν επαφές των τριών με το στέλεχος των «Πυρήνων», ούτε μέσω τηλεφώνου, ούτε από κοντά. Χθες αποφασίστηκε να γίνει έρευνα, υπό τον φόβο ότι ίσως πραγματοποιούνταν κάποια έκνομη ενέργεια.

Οσον αφορά την πορεία την ερευνών, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ψηφιακά πειστήρια, τα τηλέφωνα τα τεσσάρων, καθώς και ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκε στο σπίτι του πρώην στελέχους των «Πυρήνων» στην Αθήνα.

«Συνδετικός κρίκος» μεταξύ των τεσσάρων φαίνεται πως υπήρξε στο παρελθόν ο Βασίλης Ρουμπέτης, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις της Greek Mafia, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο, καθώς επαφές μαζί του φέρεται να είχαν και οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ΟΥΚάδων ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει τα εκρηκτικά στην τσάντα του μετά από ασκήσεις και θα τα επέστρεφε στην Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή