Τρίκαλα: Με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης οι αγρότες

Τρίκαλα: Με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης οι αγρότες

Οι αγρότες έφτασαν μέχρι το κέντρο των Τρικάλων και στη συνέχεια αποχώρησαν για τα μπλόκα τους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πορεία με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα έως το κέντρο των Τρικάλων πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας οι αγρότες, ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα του κλάδου τους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο ΟΑΕΔ και από εκεί μέσω των οδών Καλαμπάκας και Στρατηγού Σαράφη έφθασαν στο κέντρο των Τρικάλων, πριν αποχωρήσουν για τα μπλόκα τους και πάλι

Παράλληλα, στο μπλόκο του Πλατυκάμπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος. Ο ίδιος αφού συνομίλησε με τους αγρότες τόνισε ότι «φέτος οι αγρότες έχουν μόνο δίκαιο».

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης παραβρέθηκε επίσης στο μπλόκο και τόνισε ότι είναι στο πλευρό των αγροτών: «Είμαστε εδώ μαζί σας. Πιστεύουμε αύριο να δικαιωθείτε, καλό αγώνα».

Τρίκαλα: Με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης οι αγρότες-1
Φωτ.: Onlarissa

Νωρίτερα, αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο ύψος της Γαλάτιστας. Ο αποκλεισμός αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ. Επίσης, για 15 λεπτά αγρότες απέκλεισαν συμβολικά, το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος των Νέων Μαλγάρων. Αγρότες απέκλεισαν επίσης την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας, στο ύψος της Παραλίμνης.

Οι νέες κινητοποιήσεις έρχονται μερικές ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία αναμένεται στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εάν από τη συνάντηση δεν βγει λευκός καπνός, τότε η κυβέρνηση είναι πιθανό να σκληρύνει τη στάση της και να υπάρξει δυναμική αντίδραση. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες πως, εφόσον οι αγρότες κλιμακώσουν, τότε «η αντίδραση θα είναι αυτή που πρέπει για το σύνολο των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή