ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για την παρεμπόδιση των διαδικτυακών εξετάσεων

ΕΚΠΑ: ΕΔΕ για την παρεμπόδιση των διαδικτυακών εξετάσεων

Οι εξετάσεις διενεργούνται πλέον κανονικά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνα για τη χθεσινή παρέμβαση παρεμπόδισης των εξ’αποστάσεως εξετάσεων παρήγγειλαν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ. 

Υπενθυμίζεται πως ο σέρβερ του πανεπιστημίου που εξυπηρετούσε τη διανομή των θεμάτων στους εξεταζόμενους, «έπεσε» για κάποια ώρα, στο πλαίσιο της διαμαρτηρίας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Την ευθύνη ανέλαβαν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων τονίζει ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ, ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική».

Οι εξετάσεις διενεργούνται πλέον κανονικά, ενώ θα διεξαχθούν εκ νέου όσες εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν. 

«Το να μπλοκάρεις έστω και για μία ώρα τις εξετάσεις των φοιτητών δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε ακτιβισμός, ούτε ένα κοινωνικό μέτρο ή μια επαναστατική κίνηση. Είναι μια βαθιά παράνομη κίνηση, η οποία μάλιστα εμποδίζει φοιτητές να δώσουν τις εξετάσεις τους. Παρεμποδίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου. Είναι παιδιά, τα οποία με το υστέρημα, με τους κόπους των γονιών τους προσπαθούν να σπουδάσουν. Αλλά πιστεύω ότι το αυτονόητο πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, ό,τι πρέπει να κάνουν οι πρυτανικές αρχές αντίστοιχα για τους διοικητικούς και ό,τι προβλέπεται από τη δικαιοσύνη» είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης , σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολιάζοντας το σαμποτάζ στις τηλεξετάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή