Βόμβα στη Σταδίου: Εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα των δραστών

Βόμβα στη Σταδίου: Εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα των δραστών

Η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί πριν από αρκετούς μήνες. Μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην οδό Σταδίου, έξω από το υπουργείο Εργασίας, εντόπισαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες μετά την έκρηξη, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό, εντόπισαν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές στο κέντρο της Αθήνας. 

Η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί πριν από αρκετούς μήνες από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί για τον εντοπισμό τυχόν γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων.

Το χτύπημα σημειώθηκε τα χαράματα της 3ης Φεβρουαρίου, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο των κτιρίων, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια μέχρι και τον 6ο όροφο. 

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση είναι πρωτοεμφανιζόμενη, ωστόσο, σημειώνεται ότι στο παρελθόν δραστηριοποιείτο οργάνωση με την επωνυμία «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Επισημαίνεται ότι στη βόμβα που απενεργοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, βρέθηκαν αποτυπώματα του κατασκευαστή ή του μεταφορέα. Την ευθύνη εκείνης της ενέργειας είχε αναλάβει η οργάνωση «Ενοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή