Παράταση συμβάσεων για 4.000 εργαζόμενους στη δημόσια υγεία

Παράταση συμβάσεων για 4.000 εργαζόμενους στη δημόσια υγεία

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ και 12μηνη διάρκεια, ενώ η απασχόληση θα συνεχιστεί στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους όρους

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Ειδικότερα, η παράταση των συμβάσεων αφορά 4.000 ωφελούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ η απασχόληση θα συνεχιστεί στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους όρους.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο έχει προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ και 12μηνη διάρκεια, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς.

«Βασικός πυρήνας της πολιτικής μας είναι να μη μείνει κανείς πίσω και αυτό θα γίνει με πολιτικές που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», δήλωσε σχετικά η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως «συνεχίζουμε να ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας 4.000 συμπολιτών μας σε καίριες ειδικότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή