Γλυφάδα: Οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα «πειραγμένα» όπλα και ένα ταξίδι στους Πεταλιούς

Γλυφάδα: Οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα «πειραγμένα» όπλα και ένα ταξίδι στους Πεταλιούς

Οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου του δράστη θέλοντας, μεταξύ άλλων, να διαπιστώσουν αν προηγήθηκαν εμβάσματα στους λογαριασμούς του

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι επικοινωνίες και οι συναλλαγές του 76χρονου Αιγύπτιου Αντέλ Ελ Μπουράυ που δολοφόνησε τρία στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση, στα γραφεία τους στη Γλυφάδα, πριν θέσει τέρμα στη ζωή του. 

Οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου του δράστη, θέλοντας μεταξύ άλλων να διαπιστώσουν αν προηγήθηκαν εμβάσματα στους λογαριασμούς του. 

Τα χρήματα

Σύμφωνα με πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο 76χρονος διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδελφή του, σε τράπεζα της Ελβετίας και στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας είχαν ανοιχτεί και εταιρικοί λογαριασμοί της ναυτιλιακής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε τραπεζικό λογαριασμό του δράστη στην Αθήνα υπάρχουν περί τα 500.000 ευρώ, και στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν κατατεθεί και τα σχεδόν 74.000 ευρώ που είχε λάβει ως αποζημίωση μετά την απόλυσή του. 

Οπλα με σβησμένο σειριακό αριθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα όπλα φέρεται να έχουν αποξυσμένο σειριακό αριθμό και έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει βαλλιστική ανάλυση και να εξεταστεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά.

Οι αστυνομικοί γρήγορα διαπίστωσαν πως τα φονικά όπλα ήταν παλιά και ακαταχώρητα και δεν αποκλείουν να προέρχονται από την εφοπλιστική βίλα στους Πεταλιούς, όπου ο Μπουράυ εργαζόταν ως επιστάτης.

Μάλιστα οι αρχές ερευνούν και ένα ταξίδι που φαίνεται να έχει κάνει ο ηλικιωμένος την περασμένη Πέμπτη στους Πεταλιούς, μόλις 4 ημέρες πριν τη δολοφονική επίθεση.

Οι μάρτυρες

Η Δέσποινα Καρνέση που έλειπε από τα γραφεία την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, αναμένεται να καταθέσει στις αρχές μετά τις κηδείες των θυμάτων. Οι αρχές θα επιχειρήσουν να καλέσουν για κατάθεση και τον 85χρονο εφοπλιστή που βρίσκεται στο Λονδίνο. 

Η διάψευση της εταιρείας για το σπίτι στη Γλυφάδα

Με ανακοίνωσή της, η ναυτιλιακή European Product Carriers Ltd. σχολιάζει πως «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχε παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα».

«Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε», σχολιάζει μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT