Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Καλό θα ήταν η ψηφοφορία του νομοσχεδίου να είναι ονομαστική

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Καλό θα ήταν η ψηφοφορία του νομοσχεδίου να είναι ονομαστική

«Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ονομαστική ψηφοφορία στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ζητά με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό Κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε στον 89,5 (σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος), ο Αρχιεπίσκοπος.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια, ενώ αύριο Πέμπτη θα τεθεί σε ψηφοφορία μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Επιπλέον, κατατέθηκε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, 21 βουλευτές κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή