Δίκη Πισπιρίγκου: Για «προκατάληψη» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας

Δίκη Πισπιρίγκου: Για «προκατάληψη» έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε πως δεν υπάρχει ιχνηλάτηση της κεταμίνης από την πηγή μέχρι την κατάληξη της

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «προκατάληψη» στο πρόσωπο της κατηγορουμένης έκανε λόγο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, στο πλαίσιο της αγόρευσής του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου διεξάγεται η δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, η «υπέρμετρη» ενασχόληση με την προσωπικότητα της κατηγορουμένης αποπροσανατολίζει, καθώς αντί το δικαστήριο να ερευνά τις πράξεις και παραλείψεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ερευνά την προσωπική της ζωή, «που δε συνδέεται αιτιωδώς με το θάνατο της Τζωρτζίνας».

Στην τοποθέτησή του για τις κατηγορίες της απόπειρας και της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Κούγιας καταφέρθηκε εναντίον της πολύμηνης διαδικασίας που έχει προηγηθεί, λέγοντας πως «αν κάτι δολοφονήθηκε σε αυτήν την διαδικασία, αυτό είναι η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος».

Ο συνήγορος της 35χρονης δεν άφησε εκτός κάδρου ούτε την Εισαγγελέα της Εδρας, η οποία έχει ζητήσει την ενοχή της Πισπιρίγκου, ούτε τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαο Ράικο, ο οποίος υπογράφει την τοξικολογική στην οποία εντοπίζεται μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας, αλλά ούτε και τον πατέρα της Τζωρτζίνας.

Κατά τον ίδιο, αφετηρία της εισαγγελικής λειτουργού δεν είναι η αναζήτηση της αντικειμενικής αλήθειας, αλλά «η εκ προοιμίου παραδοχή της ενοχής εξαιτίας προκατάληψης». Αναφέρθηκε σε «κουραστική επίκληση του συναισθήματος των μελών του δικαστηρίου» με «διατυπώσεις ιερής αγανάκτησης» και στόχο «να θολώσει την αντικειμενική σας κρίση και την διαύγεια της σκέψης σας».

«Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όλα όσα έκανε η κατηγορούμενη θεωρήθηκαν “τυπικά, ψυχρά, αδιάφορα και διεκπεραιωτικά”, ενώ το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ήρθε και έβαλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο του Ρίου, θεωρήθηκε υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Για την τοξικολογική εξέταση και την κεταμίνη

Για την έκθεση τοξικολογικής εξέτασης του, ο κ. Κούγιας πρότεινε «να την πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων». Οπως ανέφερε, αν αφαιρεθεί η έκθεση «τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί, ούτε να αντικατασταθεί με κουτσομπολιά».

Κατά τον συνήγορο, «σκοπός του Ράικου ήταν να αναδειχθεί επιστημονικά μέσα από αυτή την υπόθεση, να γίνει ο “βασιλιάς των τοξικολόγων” με το να καταχωρηθεί στα παγκόσμια τοξικολογικά χρονικά ως ο τοξικολόγος που κατόρθωσε να εντοπίσει τον πρώτο στην ιστορία θάνατο παιδιού από κεταμίνη μέσα σε νοσοκομείο από πράξη γονέα και όχι από ιατρικό σφάλμα».

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως δεν υπάρχει ιχνηλάτηση της κεταμίνης από την πηγή μέχρι την κατάληξη της, ενώ συμπλήρωσε πως είναι δεδομένο πως στο βαλιτσάκι ανάνηψης, που πήρε η ιατρική ομάδα μετά την μοιραία ανακοπή της Τζωρτζίνας, περιείχε κεταμίνη και μιδαζολάμη.

«Γιατί λοιπόν στην συγκεκριμένη υπόθεση να δεχτούμε ότι κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο έφεραν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας κεταμίνη – μιδαζολάμη, τόσο η κατηγορούμενη, όσο και η ομάδα ανάνηψης, αλλά η κεταμίνη – μιδαζολάμη χορηγήθηκε από την κατηγορούμενη και όχι από την ομάδα ανάνηψης;», διερωτήθηκε.

Επισημαίνεται πως η αγόρευση του κ. Κούγια θα συνεχιστεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή