Αγρότες: Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων με το βλέμμα στη σύσκεψη της Πέμπτης

Αγρότες: Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων με το βλέμμα στη σύσκεψη της Πέμπτης

Στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Νίκαια της Λάρισας, θα κριθεί η επόμενη ημέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Νίκαια της Λάρισας, θα κριθεί η επόμενη ημέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ τα σενάρια της κλιμάκωσης, αλλά και της αποκλιμάκωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών διαβουλεύσεων, στα μπλόκα όλης της χώρας.

Μία ημέρα πριν από την πανελλαδική συνεδρίαση, νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Ενταση σημειώθηκε στο Τελωνείο των Ευζώνων, όπου η προσπάθεια αποκλεισμού της λωρίδας των φορτηγών προκάλεσε παρέμβαση εισαγγελέα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Κλειστά για τη διέλευση φορτηγών παρέμειναν από τις 13.00 έως τις 15.00 και από τις 19.00 έως τις 21.00 και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο Τελωνείο των Κήπων Εβρου, ενώ απρόσκοπτα πραγματοποιούνταν η κίνηση των οχημάτων.

«Δεν ικανοποιηθήκαμε από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Συνεχίζουμε τα μπλόκα και περιμένουμε να δούμε τι αποφάσεις θα παρθούν αύριο στη σύσκεψη της Νίκαιας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού προχώρησαν και οι αγρότες από το μπλόκο στη Σκάλα Αταλάντης, καίγοντας λάστιχα.

Στον Πλατύκαμπο, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με τους αγρότες να ανεβάζουν τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο.

Αγρότες: Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων με το βλέμμα στη σύσκεψη της Πέμπτης-1
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ News

Στις Σέρρες, το κλείσιμο της Εγνατίας για μισή ώρα την Πέμπτη αποφάσισαν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στο μπλόκο του Στρυμονικού, ενώ αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στο τελωνείο των Ευζώνων, είναι οι αγρότες της Παιονίας.

Αγρότες: Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων με το βλέμμα στη σύσκεψη της Πέμπτης-2
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ News

Επισημαίνεται πως εκτός από την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, οι αγρότες από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Επιμελητήριο Σερρών, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα, την αποχώρησή τους από το μπλόκο του Πλατύκαμπου ανακοίνωσαν οι αγρότες των πλημμυρισμένων παρακάρλιων περιοχών. Σε ανακοίνωσή της, η «Επιτροπή των 180.000 πλημμυρισμένων παρακάρλιων στρεμμάτων» εξηγεί τους λόγους της απόφασης και ζητάει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «να συναντηθεί με επιτροπή που εκπροσωπεί τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT