Αγρότες: «Οχι» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Αγρότες: «Οχι» Χρυσοχοΐδη στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Επιμένουν οι αγρότες. Συναίνεση της κυβέρνησης σε κάθοδο με Ι.Χ. και λεωφορεία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα, την Τρίτη το βράδυ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. 

«Οχι» απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην κάθοδο αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ συναίνεσε σε κάθοδο με Ι.Χ. και λεωφορεία. Ωστόσο, οι αγρότες επιμένουν να κατέβουν με τρακτέρ.

Οι αγρότες επέμειναν να κατέβουν με τρακτέρ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση είναι αρνητική σε κάτι τέτοιο». Το ραντεβού μάλιστα για κάθοδο ορίστηκε στην Αλαμάνα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κεντρική Μακεδονία αναμένονται ελάχιστοι αγρότες και πιθανότατα θα μεταφερθούν με πούλμαν.

Νέες κινητοποιήσεις

Σημειώνεται ότι νέο αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας, ενώ στον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 15.00 προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», οι αγρότες θεωρούν ότι κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση, οπότε είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Πάντως, αν και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια χθες το μεσημέρι οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και της καθόδου στην Αθήνα, εκφράστηκαν και ορισμένες διαφορετικές απόψεις.

Το μήνυμα Αυγενάκη

«Οι αγρότες μας, που βρίσκονται στους δρόμους, θα ήταν χρήσιμο να συνεκτιμήσουν ότι ο δρόμος της κατανόησης, που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων τους, είναι ανοικτός. Τον δρόμο αυτό τον κρατά ορθάνοικτο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον αγώνα που κάνουν», είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την έναρξη εργασιών του Ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή