«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»

1.700 έφηβοι «επιχειρηματίες» διαγωνίζονται με καινοτόμα προϊόντα για μία θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2024» – Η «Κ» μίλησε με κάποιες από τις ομάδες των μαθητών

13' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ευχάριστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι όσοι επέλεξαν να επισκεφθούν, το πρωί της Παρασκευής, το The Mall Athens καθώς συνάντησαν εκατοντάδες μαθητές σε ρόλο καινοτόμου επιχειρηματία με δικό τους περίπτερο.

Το Junior Achievement Greece για 19η χρονιά διοργανώνει Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις για έφηβους –ηλικίας 15-18 ετών– που κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική start-up.

Ειδικότερα, 1.700 παιδιά από όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν στην Αθήνα (στη Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου) και ο τελικός νικητής (τον προσεχή Μάιο) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο διαγωνισμό. 

Η «Κ» βρέθηκε στον χώρο και συνομίλησε με τους μαθητές, που επέλεξαν να καινοτομήσουν με εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

Ο γενικός διευθυντής του JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος, τόνισε στην «Κ»: «Τα παιδιά από την αρχή της χρονιάς βρήκαν την ιδέα και την υλοποίησαν. Τώρα παρουσιάζουν το ολοκληρωμένο προϊόν τους».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μια εκπαιδευτική διαδικασία κατά την οποία τα παιδιά παίρνουν μια πρώτη ανατροφοδότηση για το προϊόν τους για να μπορέσουν να το βελτιώσουν και να το κάνουν ακόμα καλύτερο έτσι ώστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, που καταθέτουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, να είναι ολοκληρωμένο όσο το δυνατόν γίνεται».

Συμπλήρωσε ότι τον προσεχή Μάιο –στο ΚΠΙΣΝ– οι δέκα καλύτερες ελληνικές ομάδες θα διαγωνισθούν μεταξύ τους με μορφή pitching, συνεντεύξεις, σαν να διαγωνίζονταν απέναντι σε κανονικούς χρηματοδότες και η ελληνική νικήτρια ομάδα θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μεταξύ 39 άλλων χωρών, στην Κατάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα κέρδισε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη και πρόπερσι στη Λιθουανία.

Ο κ. Τζικόπουλος σημείωσε ότι το 2025 ο πανευρωπαϊκός τελικός θα διοργανωθεί στην Ελλάδα. 


ΓΕΛ Μεθώνης

«Εχουμε φτιάξει μια εικονική επιχείρηση και συμμετέχουμε στον διαγωνισμό. Ολα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν δεν είχαμε καθηγητές στο σχολείο μας. Συγκεκριμένα είχαμε έλλειψη στην ειδικότητα των καλλιτεχνικών και αυτό το πρόβλημα το χρησιμοποιήσαμε ως ευκαιρία. Ενα παιδί, ένας συμμαθητής μας, ο Παναγιώτης, σχεδίασε αυτό το σχέδιο, το λογότυπο του κάστρου που το μισό αναπαριστά την καθημερινή μας ζωή και το άλλο μισό είναι το περίγραμμα του πύργου του Αγίου Νικολάου. Συνεργαστήκαμε με μια βιομηχανία από την Πάτρα και κάναμε τις πρώτες παραγωγές. Το προϊόν είναι η τσάντα, που έχει το λογότυπο του κάστρου. Κάθε τσάντα έχει μοναδικό σχεδιασμό ανάλογα με την ορμή του κάθε παιδιού».

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-1

Εκπαιδευτική Αναγέννηση 

«Εμείς έχουμε την υπηρεσία Community Builders. Εχουμε φτιάξει μία ιστοσελίδα η οποία συνδέει τους πολίτες με τους δήμους και τις εταιρείες οι οποίες προσφέρουν κάποιες εθελοντικές δράσεις. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους πολίτες είναι να μπορούν να ανακαλύψουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, πολύ εύκολα, με την κίνηση ενός κλικ, εθελοντικές δράσεις οι οποίες μπορούν να υπάρχουν στην περιοχή τους. Το όραμά μας είναι οι εταιρείες να ακολουθήσουν τα ESG, δηλαδή τα Environmental Sustainable Social Governance, για να προωθήσουν μια καλή εικόνα στους πολίτες και γενικότερα. Το σχολείο μας έχει πληγεί από τις πυρκαγιές και βλέπουμε ένα τοπίο γύρω μας, ενώ είμαστε στα δάση, να είναι καμένο. Και θέλαμε, όπως μπορούμε, με οποιαδήποτε δράση, να κάνουμε αναδασώσεις. Αλλά εμείς οι μαθητές δεν είμαστε αρκετοί. Για να γίνει η διαφορά και για να μπορούμε να αποκαταστήσουμε το τοπίο, χρειάζεται μεγαλύτερη δράση και να είμαστε πιο ενωμένοι. Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-2

2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων 

Η επιχείρηση λέγεται E(sg)raser. Δημιουργήσαμε μία λύση Environmental Social Governance και μέσω της εφαρμογής μας γίνεται διάγνωση του προβλήματος ESG μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Επειτα, εμείς παίρνουμε την ανάλυση από την τεχνητή νοημοσύνη και προτείνουμε λύσεις στην επιχείρηση. Και τελευταία, αναλαμβάνουμε την προώθηση. Κάνουμε δράσεις ανάλογα με το πρόβλημα κάθε επιχείρησης, όπως μια δεντροφύτευση ή ένα σεμινάριο στους υπαλλήλους για άτομα με ειδικές ανάγκες πώς να μπορούν να τα εξυπηρετήσουν». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-3

Ροδίων Παιδεία

«Εχουμε δημιουργήσει μια GenAI εφαρμογή, δουλεύει με τεχνητή νοημοσύνη. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε ξενοδόχους, υπαλλήλους ξενοδοχείου, αλλά και πελάτες να έχουν μια πιο αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία. Εχουμε δημιουργήσει και στήσει μια ρεσεψιόν ξενοδοχείου για να μπορούμε να παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση για οποιονδήποτε πελάτη ξενοδοχείου, να είμαστε πιο γρήγοροι και να παρέχουμε ποιοτικό χρόνο στους ανθρώπους που δουλεύουν στη ρεσεψιόν». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-4

ΕΠΑΛ Μυκόνου

«Κατασκευάσαμε ένα καινοτόμο κομποστοποιητή, που έχει ηλιακό πάνελ, άρα χρησιμοποιούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργεί καλύτερο κομπόστ και σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι ο κλασσικός κομποστοποιητής. Επίσης με την ενέργεια που μένει, μπορούμε να φορτίσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα ή διάφορες συσκευές. Σαν νέα γενιά που σεβόμαστε και αγαπάμε τον περιβάλλον, βλέποντας όλη τη μόλυνση που υπάρχει, θελήσαμε να περιορίσουμε κάθε είδους μόλυνση και σκεφτήκαμε αυτό». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-5

Αρσάκειο Εκάλης

«Είμαστε οι Green Electrolysts, το μέλλον της ηλεκτροκίνησης. Βρίσκουμε λύση στο πρόβλημά σας. Δηλαδή, άμα έχετε κάποιο ηλεκτρικό αμάξι, κλείνετε ένα ραντεβού. Για παράδειγμα Θεσσαλονίκη-Αθήνα είναι πολύ δύσκολο με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κάνετε αυτήν την απόσταση. Γιατί δεν κατέχει αυτές τις δυνατότητες το όχημα. Εμείς εξειδικευόμαστε στη φόρτιση. Φορτίζουμε το αυτοκίνητό σας. Υπάρχουν πέντε βανάκια σε όλη την Ελλάδα. Είδαμε ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχαν αυξηθεί, άρα υπήρχε νέα ζήτηση».

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-6

Γενικό Λύκειο Βουλιαγμένης

«Εχουμε μια πλατφόρμα όπου μπορούν να προστεθούν εθελοντές. Δηλαδή μπορείτε να δηλώσετε, για παράδειγμα και εσείς σαν εθελοντής, για να βοηθήσετε άτομα με ειδικές ανάγκες ή τρίτης ηλικίας. Από καθημερινά πράγματα μέχρι και πιο εξειδικευμένα, όπου είναι η συνοδεία. Οι εθελοντές περνάνε από μια εκπαίδευση πρώτων βοηθειών. Είμαστε συντονιστές. Στη χώρα μας οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες δεν έχουν κάποια διέξοδο. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Βασικά υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα και 350.000 στην Αττική. Και δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο που κάποιος να παρέχει βοήθεια».

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-7

1ο ΕΠΑΛ και 1ο ειδικό σχολείο Αγίου Δημητρίου

«Εχουμε δημιουργήσει αειφόρα κυλικεία, τα οποία θέλουμε να καλύπτουν την ανάγκη όλων των ανθρώπων. Θέλουμε να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Εχουμε διάφορους καταλόγους και με τη γραφή Μπράιγ αλλά και ηχητικούς. Στόχος είναι να γίνει franchise».

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-8

Κολλέγιο Ψυχικού

«Είμαστε η ομάδα ECOCAS, η πρώτη υπηρεσία παραλαβής απορριμμάτων κατ’ οίκον. O κόσμος σκανάρει μέσω της εφαρμογής μας κάποια προϊόντα και εμείς πηγαίνουμε άμεσα και τα παραλαμβάνουμε ούτως ώστε ο καταναλωτής να μην κάνει τον κόπο να τα πάει σε κάδους. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο ανακυκλώσιμα. Κάποια πάνε για κομποστοποίηση, κάποια για επαναχρησιμοποίηση ή για επισκευή. Παίρνουμε τα πάντα που δεν θέλει ο κόσμος να τα κρατάει σπίτι ή να τα πάει κάπου αλλού. Θα δώσουμε ένα παράδειγμα: Υπάρχει μια εταιρεία που λέγεται Yukon Acrobatics που φτιάχνει τσάντες από ανακυκλώσιμα υλικά. Οταν οι χρήστες τελειώνουν με το πλαστικό μπουκάλι και το ανεβάζουν στην εφαρμογή, το παίρνουμε, το πουλάμε σε αυτήν την εταιρεία, κάνει ό,τι είναι να κάνει και μας δίνει χρήματα. Εμείς επιστρέφουμε μια μικρή αποζημίωση στους χρήστες για τη βοήθεια που μας παρείχαν. Είμαστε μεσάζοντας ανάμεσα στο προϊόν και στον σταθμό. Το logo μας αποτελείται από ένα κύκλο γιατί θέλουμε να συμβολίσουμε την κυκλική οικονομία. Επιπλέον υπάρχει το καφέ και το πράσινο το οποίο συμβολίζει το έδαφος και τη φύση και τα δέντρα, τα οποία εμείς παλεύουμε να προστατεύσουμε και είναι σε μορφή καρτούν γιατί θέλουμε να προσεγγίσουμε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κίνα. Η εφαρμογή λειτουργεί με βάση την AΙ». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-9

24ο ΓΕΛ Αθηνών, Πολύγωνο

«Εχουμε δημιουργήσει την εταιρεία Blind Care και έχουμε επινοήσει το Robot Dog, που είναι ένας ρομποτικός σκύλος-οδηγός που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική αιχμής ώστε να δώσει την πλήρη αυτονομία σε ανθρώπους με οπτική αναπηρία. Το ρομπότ δίνει ακουστικές εντολές και είναι συνδεμένο με τον χρήστη και όταν βρίσκει κάποια εμπόδια τον ενημερώνει. Εχει πάνω γυροσκόπιο, κάμερες και τον βοηθάει ώστε να είναι αυτόνομος. Τώρα βρισκόμαστε στη φάση της ανάπτυξης. Συζητάμε με το Πολυτεχνείο και θέλουμε να το συνδυάσουμε για να γίνει πραγματικότητα». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-10

Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο Βάρης

«Είμαστε η εταιρεία What The VAT. Εχουμε φτιάξει ένα προϊόν, που είναι ένας μηχανισμός ο οποίος εφαρμόζεται πάνω σε γυμναστηριακά μηχανήματα. Προς το παρόν το έχουμε εφαρμόσει μόνο σε στατικό ποδήλατο. Το προϊόν μας ονομάζεται WTW1020, λειτουργεί κατά την άσκηση με το ποδήλατο, που παράγει κινητική ενέργεια και το προϊόν μας τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. Εξοικονομούμε χρήματα από τους πελάτες μας. Παράγουμε πράσινη ενέργεια. Η καθημερινή άσκηση κάνει τον πελάτη μας να νιώσει καλύτερα και στη φυσική, αλλά και στη ψυχολογική του κατάσταση. Εντοπίσαμε μία ανάγκη στην κοινωνία μας για περισσότερες πηγές πράσινης ενέργειας, που να είναι προσβάσιμες και στον μέσο άνθρωπο». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-11

3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου 

«Στόχος της επιχείρησης είναι να παίρνουμε βαζάκια που κάποιος θα τα πέταγε ή θα τα ανακύκλωνε και να τους δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Σε πολλά βάζα χρησιμοποιήσαμε τεχνική ντεκουπάζ. Αλλα ζωγραφίστηκαν με χρώματα κιμωλίας, σχεδιάστηκαν στο χέρι. Φτιάξαμε κεριά, τα οποία είναι από κερί σόγιας που τα χρησιμοποιούμε και στο σώμα μας. Τα βάζα τα βρήκαμε από καθηγητές και μαθητές που θα τα πέταγαν. Στόχος της επιχείρησης είναι η κυκλική οικονομία. Και χρησιμοποιούμε τα βάζα με μια άλλη μορφή. Τα κέρδη μας θα πάνε σε κοινωφελή σκοπό, ίσως στο κοινωνικό παντοπωλείο του Χαλανδρίου». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-12

ΓΕΛ Ανοιξης

«Είμαστε η επιχείρηση LA Accessorize me! και φτιάχνουμε κοσμήματα και αξεσουάρ. Ολα χειροποίητα από επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Δουλεύουμε κυρίως στο χαρτόνι, χοντρά χαρτόνια από συσκευασίες, από χαρτιά επαναχρησιμοποιημένα. Εκτυπώνουμε όσα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Μετά με την τεχνική του ντεκουπάζ κολλάνε πάνω στο χαρτόνι και δημιουργείται μάλιστα και ένα στρώμα το οποίο το κάνει κάπως αδιάβροχο. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ακριβώς μετά περνάει το υγρό γυαλί από πάνω, είναι συγκεκριμένα οικολογικό, το οποίο στο τέλος μπαίνει αρχικά για να τα κάνει πιο ανθεκτικά, αδιάβροχα και να έχει αυτό το ωραίο τελείωμα και αυτή τη γυαλάδα».

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-13

2ο Λύκειο Μοσχάτου

«Η εταιρεία μας επικεντρώνεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό αφού ως μαθητές θα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο να βρούμε ποια θα είναι η επαγγελματική μας αποκατάσταση, ποια κατεύθυνση θα διαλέξουμε. Οπότε δημιουργήσαμε το site μας, ώστε να μπορούμε να πληροφορήσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τους συνομήλικούς μας όσον αφορά την πληθώρα των επαγγελμάτων που υπάρχουν στην αγορά εργασίας. Το περιεχόμενο βασίζεται σε μια σύντομη περιγραφή ενός επαγγέλματος, το οποίο το έχουμε προμηθευτεί από την τεχνητή νοημοσύνη. Στη δομή της ιστοσελίδας μας, έχουμε κατανείμει σε διάφορους τομείς τα επαγγέλματα. Επιλέξαμε να το πάμε βάσει κατεύθυνσης όπως κάνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία. Εκεί θα εμφανιστεί μια σύντομη περιγραφή του επαγγέλματος και τα hard skills, δηλαδή τι γνώση πρέπει να έχεις, τις δεξιότητες και σε κάποια από αυτά ακόμα και τι πτυχίο χρειάζεσαι. Και μετά από κάτω θα έχουμε και τα soft skills». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-14

Ελληνογερμανική εταιρεία 

«Εχουμε φτιάξει την εταιρεία Mindset. Είναι μια εταιρεία που στοχεύει στο ψυχικό και στο σωματικό κομμάτι, να βοηθήσει να αναπτυχθεί ο άνθρωπος. Εχουμε φτιάξει μια εφαρμογή. Σκοπός του mindset όσον αφορά το πνευματικό κομμάτι είναι να γνωρίσει το άτομο τον εαυτό του, να έρθει σε επαφή μαζί του και να χτίσει γερούς δεσμούς με τον εαυτό του, να βελτιώσει τα αρνητικά, τα μειονεκτήματά του. Στο Achievements βάζει το άτομο τους στόχους του. Θα υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει ο χρήστης το οποίο θα λέει κατά πόσο είναι επιτεύξιμοι οι στόχοι που έχει βάλει και πόσο κοντά είναι στο να τους πραγματοποιήσει. Στο Enjoy θα του θέτουμε ερωτήσεις όπως “πες μας θετικά πράγματα για τον εαυτό σου”, “πες μας τρία θετικά στοιχεία της ημέρας”, “πες μας αρνητικά κομμάτια του εαυτού σου και πώς μπορείς να τα βελτιώσεις”. Για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, τα αρνητικά του σημεία και στο enjoy θέλουμε και σκοπεύουμε να βγάλουμε τη θετική αύρα του ατόμου, να τη βγάλουμε προς τα έξω. Σε αυτή την ιδέα καταλήξαμε διότι θέλαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που δεν είναι χαρούμενοι και δεν έχουν όλες τις παροχές όπως έχουμε εμείς και ίσως βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και τους έχει πάρει από κάτω. Θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, να νιώσει καλύτερα».

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-15

ΕΠΑΛ Αλίμου

«Κάναμε ερωτήσεις στους γονείς σε παιδικές χαρές σε πέντε διαφορετικούς δήμους των νότιων προαστίων και βγάλαμε ένα αποτέλεσμα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Οτι οι γονείς σπαταλάνε πάρα πολύ χρόνο και χρήματα για να κάνουν μια οικογενειακή έξοδο αλλά και ένα πάρτι για το παιδί τους. Οπότε εμείς φτιάξαμε μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα και βοηθάμε τους γονείς να εξοικονομούν και χρήματα αλλά και χρόνο για την οικογενειακή τους έξοδο αλλά και για τα πάρτι. Μπορούν να οργανώσουν πάρτι μέσω της σελίδας μας για τα παιδιά τους. Είτε σε πάρκα είτε σε συνεργαζόμενα μαγαζιά. 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-16

Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου 

«Παίρνουμε παλιά βιβλία και τα μεταμορφώνουμε σε κατασκευές. Εχουμε φτιάξει σκαντζοχοιράκια, δεντράκια, μήλα και είχαμε και λουλούδια. Λεγόμαστε paperwonders. Είχαμε φτιάξει αφίσες διαφημιστικές στην περιοχή μας. Κάποια από τα κέρδη μας θα δοθούν ως δωρεά».

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-17

Εκπαιδευτική Αναγέννηση

«Εχουμε κάνει ένα project, μια εφαρμογή, το Therapy Time, η οποία ουσιαστικά συνδυάζει την κοινωνική προσφορά με μια πρωτοπόρα επιχειρηματική ιδέα. Με την τεχνογνωσία που είχαμε στο Software Engineering, αλλά και τη βοήθεια ειδικών, κάναμε αυτό το application, το οποίο στόχος είναι όσοι έχουν πρόβλημα εθισμού, όπως τσιγάρο, ποτό ή τζόγος, να έρχονται εδώ, να απαντάνε σε αυτό το ερωτηματολόγιο με σκοπό να τους κατηγοριοποιήσουμε σε γκρουπάκια και έτσι να κανονίζουν θεραπείες με ειδικούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και ουσιαστικά η εφαρμογή μας παρέχει ομαδικές θεραπευτικές συνεδρίες, άμεση πρόσβαση με εξειδικευμένους ψυχολόγους. Ουσιαστικά δίνει τα βήματα προς την απεξάρτηση του ατόμου». 

«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-18

Οι τρεις νικητές

  • «Βραβείο Καινοτομία Προϊόντος / Υπηρεσίας» στην Εικονική Επιχείρηση «MyHistoryWay» από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Το Βραβείο απένειμε ο κ. Αιμίλιος Κυριάκου, πρόεδρος Δ.Σ. JA Greece – διευθύνων σύμβουλος Citi Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.
  • «Βραβείο Προώθηση Προϊόντος / Υπηρεσίας» στην Εικονική Επιχείρηση «tobostanimou» από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Το Βραβείο απένειμε ο Μάρκος Βερέμης, μέλος Δ.Σ. JA Greece, συνιδρυτής και πρόεδρος Δ.Σ. Upstream, εταίρος Big Pi Ventures Capital, πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ και ο κ. Στέφανος Κοτσώλης, πρόεδρος Δ.Σ. της LAMDA Development του Ομίλου Λάτση.
  • «Βραβείο Καλύτερο Περίπτερο» στην Εικονική Επιχείρηση «PlaySEN» του ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών. Το Βραβείο απένειμε ο κ. Αργύρης Τζικόπουλος, CEO JA Greece και ο Νίκος Χρηστάκης, μέλος Δ.Σ. JA Greece, Managing Director HP Greece & Cyprus.
«Δεν είχαμε καθηγητές και φτιάξαμε μία start-up»-19

Οι συμμετέχοντες

Οι Μαθητικές Εικονικές Επιχειρήσεις 2024 που συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) είναι οι εξής:

  • «Adven Tour» από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου
  • «Αrgopaths» από το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (ΠΕΠΑΛ) Άργους
  • «Beeuty» από το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας
  • «BlindCare» από το 24ο ΓΕΛ Αθηνών
  • «BLOUΖES – ΖΩ» από το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Βραχνέικων
  • «Castellans» από το Ημερήσιο Γυμνάσιο και Λύκειο Μεθώνης Μεσσηνίας
  • «Citrus Dried Fruits of Argolida» από το EEEEK Αργους Αργολίδας
  • «Community Builders» από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση
  • «CRASHLINK» από το Κολλέγιο Ψυχικού
  • «DISASTER AWARENESS CENTER» από το 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας
  • «E(SG)RASE» από το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
  • «ecoCash» από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο Κολλέγιο Ψυχικού
  • «EcoInno Mykonos» από το ΕΠΑΛ Μυκόνου
  • «Ecolution Μαθητική Επιχείρηση» από το ΕΝΕΕΓΥΛ Μεσολογγίου
  • «Epiconians» από το 2ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας
  • «Foodprint Challenge» από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά
  • «FREE LIFE» από το EEEEK Καλύμνου
  • «G.R.E.E.N. Electroλύση» από το Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης
  • «Go VR» από το Ελληνικό Εκπαιδευτήριο – Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου
  • «GROILS» από το 1ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών – Γεννάδειο
  • «Health and Herbs» από το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας
  • «Hungry Minds» από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου & 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου
  • «I’m Still Active» από το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης
  • «ΙnNeed» από το ΓΕΛ Βουλιαγμένης
  • «Jar Upgrade» από το 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου
  • «Kryokeri» από το Γενικό Λύκειο Κρυονερίου
  • «LA Accessorize me!» από το Γενικό Λύκειο Άνοιξης
  • «Link Skills» από το 2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου – Νίκος Καζαντζάκης
  • «Memniso» από το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών
  • «Micro-Stories» από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών
  • «Milky Way Plastics» από τα Εκπαιδευτήρια Ι. Τσιαμούλη
  • «mindset» από την Ελληνογερμανική Αγωγή
  • «My PG» από το Ευπαλίνειο ΕΠΑΛ Αλίμου
  • «MyHistoryWay & Σια Ο.Ε.» από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης
  • «Oliv8» από το 2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου
  • «Owl Vision» από την Μαράσλειο Σχολή (26ο ΓΕΛ Αθηνών)
  • «Palette Travel» από το 1ο Πρότυπο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου
  • «PAPER WONDERS» από το Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου
  • «Peti_Tou BOUTIQUE Up Cycling & Second Hand» από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγρινίου
  • «PlaySEN» από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πατρών
  • «PROPHETE» από το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς
  • «ResQ» από τα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου
  • «sNAκDeli» από το ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας & 5ο ΓΕΛ Καλλιθέας
  • «SOCIAID» από το 1ο ΓΕΛ Καισαριανής
  • «StudyAId» από το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
  • «Therapy Time» από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση
  • «tobostanimou» από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή
  • «TRASHBOT  NETWORK» από το Εράσμειο Λύκειο – Ελληνογερμανική Σχολή
  • «Weaxan» από το CGS
  • «What the Watt (WTW)» από τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο Βάρης
  • «Εκπαιδευτική Σχολική Καφετέρια» από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου
  • «Κυλικείο Η Αφθονία» από το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών
  • «Μέτρον Αριστον» από το Γυμνάσιο Λ.Τ. Λαμπείας
  • «ΜΥΣΤΙΛΛΗ» από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα ΑΕΜΕ
  • «Ο ΛΥΚΕΙΑΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ» από το Γενικό Λύκειο Μούδρου
  • «ΦΥΤΕΨΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ 2» από το 2o EEEEK Πειραιά – Ανοιξη
  • «Hotel Hub App» από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου – Ροδίων Παιδεία. 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή