Μάνδρα: «Βλέπουν» εμπρησμό των βυτιοφόρων – Ψάχνουν σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα

Μάνδρα: «Βλέπουν» εμπρησμό των βυτιοφόρων – Ψάχνουν σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα

Το περιστατικό θύμισε στους αστυνομικούς άλλες επιθέσεις με στόχο βαρέα οχήματα που είχαν γίνει στη δυτική Αττική

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρα που ήταν σταθμευμένα δίπλα από βενζινάδικο στην περιοχή της Μάνδρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή. «Εκτιμάται ότι πρόκειται για εμπρησμό, παρότι τα ευρήματα είναι φτωχά. Και αυτό διότι δεν βρέθηκε μηχανισμός πυροδότησης. Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία η πυρκαγιά», σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν.

Την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, χωρίς να αποκλείεται τις επόμενες ώρες ή ημέρες να διαβιβαστεί ο φάκελος σε κάποια κεντρική υπηρεσία της ΓΑΔΑ.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ενα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι άγνωστοι να περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα βυτιοφόρα και να έβαλαν φωτιά. Το περιστατικό έγινε στις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ τα βαρέα οχήματα βρίσκονταν σε εξωτερικό πάρκινγκ στο 3ο χλμ της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο του εμπρησμού – που θεωρείται το πιθανότερο για τους αστυνομικούς – τότε εκτιμάται ότι θα πρόκειται για μία καλά οργανωμένη επίθεση από άτομα που σχετίζονται με κάποια από τις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι για το συμβάν έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει έρευνα για τυχόν σύνδεση της φωτιάς με άλλες εγκληματικές πράξεις που έχουν λάβει χώρα στη δυτική Αττική.

Σημειώνεται ότι τα δύο βυτιοφόρα ήταν μεγάλης αξίας και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ομοιότητες με άλλες επιθέσεις

Τα ξημερώματα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο της πυρκαγιάς, προκειμένου οι πυροσβέστες να επιχειρήσουν απρόσκοπτα. Μετά την κατάσβεση έγινε έρευνα από το ΤΕΕΜ, όπου δεν εντοπίστηκε κάποιος μηχανισμός πυροδότησης.

Το περιστατικό θύμισε στους αστυνομικούς άλλες επιθέσεις με στόχο βαρέα οχήματα που είχαν γίνει στη δυτική Αττική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή