«Εμφραγμα» τριών ημερών στην Αθήνα

«Εμφραγμα» τριών ημερών στην Αθήνα

Αδιάβατο το κέντρο και οι γύρω δρόμοι από τις συνεχείς κινητοποιήσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριήμερο ταλαιπωρίας βίωσαν οι κάτοικοι της Αθήνας λόγω των διαδοχικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της πόλης. Ατελείωτες ώρες στο τιμόνι, ακυρωμένα ραντεβού, εκνευρισμός, κούραση. «Θα κατεβάσουμε τα τρακτέρ στο Σύνταγμα» είχαν προαναγγείλει οι αγρότες και δεν έμειναν στα λόγια· οι προνοητικοί μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Τρίτης απομακρύνθηκαν από το κέντρο, το οποίο γέμισε με αγροτικά οχήματα προκαλώντας ασφυξία και σε πολλές παράπλευρες οδικές αρτηρίες. Οι οδηγοί άρχισαν να ξαναβγαίνουν δειλά δειλά μετά τις δέκα το πρωί της Τετάρτης· μοιραίο λάθος, καθώς η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο ξεκίνησε στις 11 π.μ., αυτό, όμως, έγινε σταδιακά.

Οσοι είχαν αναβάλει υποχρεώσεις στο κέντρο για δύο συνεχόμενες μέρες και είχαν αποφασίσει να τις προγραμματίσουν την Πέμπτη, αιφνιδιάστηκαν ακόμη περισσότερο, καθώς χθες είχαν οργανωθεί τρεις πορείες διαμαρτυρίας. Μελισσοκόμοι, φοιτητές και υγειονομικοί εξέφρασαν ταυτόχρονα τη δυσαρέσκειά τους με λίγη ώρα διαφορά. Συγκεκριμένα, πάνω από 500 μελισσοκόμοι, ακολουθώντας το παράδειγμα των αγροτών, ξεκίνησαν πρώτοι από τις 8 π.μ., στήνοντας τα μελίσσια τους έξω από τη Βουλή, ενώ σκόπευαν να παραμείνουν στην πλατεία έως αργά χθες το βράδυ. Μισή ώρα αργότερα, στις 8.30 π.μ., ξεκίνησε η πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι διαδήλωναν για αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ά. Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με πάνω από 2.500 μαθητές και φοιτητές να διαδηλώνουν ενάντια στην ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Απαξ, όμως, και ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η μετακίνηση έγινε πλέον πρακτικά αδύνατη με διακοπές κυκλοφορίας σε Πανεπιστημίου, Σταδίου, στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, στη Λεωφόρο Αμαλίας και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Γύρω στις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή