Ηλιούπολη: Αθώα η 19χρονη – θύμα σωματεμπορίας από αστυνομικό

Ηλιούπολη: Αθώα η 19χρονη – θύμα σωματεμπορίας από αστυνομικό

Η νεαρή γυναίκα απαλλάχθηκε επίσης και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση που της αποδόθηκε

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώα κρίθηκε από το Α΄ Αυτόφωρο Μονομελές η νεαρή γυναίκα-θύμα εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας στην Ηλιούπολη, η οποία βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο κατηγορούμενη ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το διάστημα που τελούσε σε αιχμαλωσία από πρόσωπα που πλέον έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για μαστροπεία.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε την αθώωση της κοπέλας.

Η γυναίκα βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από καταγγελία που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε βάρος της, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή της σε δίκη για σήμερα.

Η υπόθεση της δίωξης σε βάρος θύματος μαστροπείας προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της» που ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών «να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».

Σήμερα στο δικαστήριο, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης προσκόμισε απόσπασμα της απόφασης του ΜΟΔ που δίκασε την υπόθεση της εμπορίας ανθρώπου και μαστροπείας για την οποία καταδικάστηκε ένας αστυνομικός και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Από το απόσπασμα προκύπτει ότι «κατά τον χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα» η κοπέλα ήταν αιχμάλωτη.

Η νεαρή γυναίκα απαλλάχθηκε επίσης και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση που της αποδόθηκε, καθώς το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, η οποία από το 2010 έχει μετατραπεί σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή