Απεργία: Χωρίς ταξί για 48 ώρες – Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μεταφοράς

Απεργία: Χωρίς ταξί για 48 ώρες – Πώς θα κινηθούν αύριο τα Μέσα Μεταφοράς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθούν οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία εργαζομένων εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο. Aυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μεταφορών. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης (Σπ. Πάτση, λεωφόρο Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, λεωφόρο Αλεξάνδρας και λεωφόρο Μεσογείων), που ακολουθούν οι οδηγοί ταξί μέχρι το υπουργείο Μεταφορών.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ αύριο

Οσον αφορά τις συγκοινωνίες για αύριο, Τετάρτη, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιηθούν στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 το πρωί ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8.30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 8 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά το μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ, επτά σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, γεγονός που καθιστά πρακτικά αδύνατη τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Εικοσιτετράωρη απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, καμία πτήση (η ΥΠΑ δεν έχει εκδώσει τη σχετική ΝΟΤΑΜ για ακύρωση πτήσεων) δεν θα εκτελείται από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια αύριο, αφού και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή