Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απεργία: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη, όλη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι μετακινήσεις στην Αθήνα πραγματοποιούνται μετ’ εμποδίων, καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπολειτουργούν, ενώ η Αστυνομία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων. 

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 

Μετρό

Η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό την Τετάρτη, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20.00.

Τρένα

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί και ο σιδηρόδρομος, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο την απεργία τους που ξεκίνησε χθες. 

Πού αναμένονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Κλαυθμώνος, της πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας). καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. 

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι λεωφορειακές γραμμές κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Τι ισχύει με τις πτήσεις

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν προαναγγείλει ότι θα λάβουν μέρος στην απεργία. Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλούσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ από 00.01 έως 24.00.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης, η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποιούνται μόνο όσα δρομολόγια δεν έχουν ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες. Οι ταξιδιώτες καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με τις αερογραμμές που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν.

Δεμένα πλοία

Δεμένα παραμένουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν την Τετάρτη από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Η απεργιακή κινητοποίηση θα λήξει τα μεσάνυχτα.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στις αυριανές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, εργατοϋπαλληλικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, ιδιωτικοί υπάλληλοι του εμπορίου, εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας και των μεταφορών, στις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες, λογιστές, καλλιτέχνες, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, στην ύδρευση, στα ταχυδρομεία και στις ταχυμεταφορές, δημοτικοί υπάλληλοι, ναυτεργάτες, υπάλληλοι στη δημόσια υγεία, ερευνητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή. Την απεργία στηρίζει και η ΕΣΑμεΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή