Απεργία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Απεργία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ποιοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα (28/2) ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, καθώς και εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακινητοποιημένα θα είναι καθ’ όλη την ημέρα μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, καθώς 7 σωματεία αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης και στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Απεργία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ-1
ΙΝΤΙΜΕ

Απεργία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ-2
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πού ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έχουν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η Ελληνική Αστυνομία, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε εφαρμογή σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των ΜΜΜ, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους παραπάνω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 4 προσαγωγές ατόμων, αφού μετά από έλεγχο βρέθηκαν στα σακίδιά τους 10 μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες. 

Απεργία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ-3
ΙΝΤΙΜΕ

Απεργία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ-4
ΙΝΤΙΜΕ

Απεργία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Πώς κινούνται τα ΜΜΜ-5
ΙΝΤΙΜΕ

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μετρό

Η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό την Τετάρτη, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20.00.

Τρένα

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί και ο σιδηρόδρομος, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο την απεργία τους, που ξεκίνησε χθες. 

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. 

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι λεωφορειακές γραμμές κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Τι ισχύει με τις πτήσεις

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν προαναγγείλει ότι θα λάβουν μέρος στην απεργία. Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλούσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ από 00.01 έως 24.00.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης, η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποιούνται μόνο όσα δρομολόγια δεν έχουν ακυρωθεί από τις αεροπορικές εταιρείες. Οι ταξιδιώτες καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με τις αερογραμμές με τις οποίες είχαν προγραμματίσει να πετάξουν.

Δεμένα πλοία

Δεμένα παραμένουν τα πλοία που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Η απεργιακή κινητοποίηση θα λήξει τα μεσάνυχτα.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακή συγκέντρωση για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας πραγματοποιείται, με αφορμή τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι ομιλητές, εκπρόσωποι σωματείων ζητούν να «απόδοση ευθυνών» και την «τιμωρία των ενόχων», αλλά και ασφαλέστερες σιδηροδρομικές μεταφορές.

Θα ακολουθήσει πορεία μέσω τον οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή με κατάληξη τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή