Φωτογραφίες από τους δράστες των μαφιόζικων εκτελέσεων σε Βάρη και Κέρκυρα

Φωτογραφίες από τους δράστες των μαφιόζικων εκτελέσεων σε Βάρη και Κέρκυρα

Η «Κ» φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους άνδρες που βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες τεσσάρων ανδρών το 2020 στη Βάρη και στην Κέρκυρα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο, με τους εκτελεστές που βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες τεσσάρων ανδρών το 2020 στη Βάρη και στην Κέρκυρα, παρουσιάζει η «Κ».

Μεσημέρι 23ης Ιουλίου 2020 στην Κέρκυρα, οι δράστες καταγράφονται, λίγο πριν τη δολοφονία, να επιβαίνουν πάνω σε δύο «γουρούνες», ανοιχτού κίτρινου χρώματος.

Στη διαδρομή που ακολουθούν, προηγείται το όχημα των θυμάτων, που κατευθύνθηκε προς το Κανούλι Αγίου Ματθαίου, όπου βρισκόταν η βίλα όπου διέμεναν.

Φωτογραφίες από τους δράστες των μαφιόζικων εκτελέσεων σε Βάρη και Κέρκυρα-1

Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, μετακινούνταν από τα Σύβοτα στην Κέρκυρα με skipper. Μετά τη διάπραξη της δολοφονίας, διέφυγαν από την Κέρκυρα με ταχύπλοο σκάφος, που είχαν νοικιάσει με πλαστό διαβατήριο και πλαστή άδεια οδήγησης σκάφους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα θύματα της δολοφονίας της Κέρκυρας, ο Νταμίρ Χάτζιτς ήταν υψηλόβαθμο μέλος των «Pink Panthers», κρυβόταν στην Ελλάδα από το 2020 με πλαστά ταξιδιωτικά στοιχεία, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία από τις Αρχές της Σερβίας για ανθρωποκτονία. 

Δολοφονία στη Βάρη

Τρεις ώρες πριν από τη δολοφονία στη Βάρη, καταγράφεται ένα από τα τρία οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, καθώς και ένας εξ αυτών σε βενζινάδικο στον Αλιμο

Φωτογραφίες από τους δράστες των μαφιόζικων εκτελέσεων σε Βάρη και Κέρκυρα-2
Φωτογραφίες από τους δράστες των μαφιόζικων εκτελέσεων σε Βάρη και Κέρκυρα-3

Οπως διαπιστώθηκε, το όχημα είχε ενοικιαστεί μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου 2020, όμως επιστράφηκε εκτάκτως μία μέρα μετά τη δολοφονία, στις 20 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ημέρες μετά την εκτέλεση, το τρίτο όχημα των δραστών βρέθηκε καμένο στο Μαρούσι

Τα καταλύματα των δραστών

Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι τα περισσότερα από τα 30 άτομα που έφτασαν στην Ελλάδα για τη διάπραξη της δολοφονίας στη Βάρη, διέμειναν σε τουλάχιστον 13 ενοικιαζόμενα καταλύματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Παράλληλα, τα περισσότερα από τα 13 άτομα που έφτασαν στην Ελλάδα για τη δολοφονία στην Κέρκυρα, διέμειναν σε τουλάχιστον έξι καταλύματα σε Θεσσαλονίκη, Σύβοτα και Κέρκυρα

Τέλος, επισημαίνεται πως 17 από τους 39 κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη σε διάφορα καταστήματα κράτησης σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή