Δολοφονίες σε Βάρη – Κέρκυρα: Στη φυλακή 44χρονος για συμμετοχή

Δολοφονίες σε Βάρη – Κέρκυρα: Στη φυλακή 44χρονος για συμμετοχή

Κατηγορείται ότι συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες, αλλά και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του, ο 44χρονος που κατηγορείται ότι προσέφερε βοήθεια στην ομάδα των Σέρβων εκτελεστών που εμπλέκονται στις δολοφονίες στη Βάρη και την Κέρκυρα, το 2020.

Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται πως είχε υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα που διέπραξε τέσσερις ανθρωποκτονίες, οι οποίες σχετίζονται με τη δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, ο 44χρονος συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις δολοφονίες, αλλά και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Στην απολογία του, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετέφερε από την Αθήνα στην Κέρκυρα ένα αυτοκίνητο χωρίς να γνωρίζει τον λόγο που του ζητήθηκε να γίνει η μεταφορά και χωρίς να γνωρίζει τι υπήρχε στο όχημα.

Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι το κινητό που κατείχε, του το είχε δώσει συγκατηγορούμενός του και κρατούμενος στο εξωτερικό, προκειμένου να το παραδώσει σε κάποιον στην Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις που αφορούν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας για τη δράση της, ταυτοποιήθηκαν 39 μέλη της οργάνωσης, από τα οποία 7 συνελήφθησαν στη Σερβία και 2 στην Ισπανία, ενώ 17 μέλη είναι έγκλειστα σε διάφορα καταστήματα κράτησης της Ευρώπης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Τουρκίας.

Αναλυτικά, ταυτοποιήθηκαν 8 μέλη των οργανώσεων ως ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών που τελέστηκαν στην Ελλάδα, 8 μέλη ως φυσικοί αυτουργοί, και συγκεκριμένα από 4 σε κάθε υπόθεση ανθρωποκτονίας, και 23 μέλη ως συνεργοί τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή