Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Αποστολίδη

Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Αποστολίδη

Συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι τον αποχαιρέτισαν χθες στο Α΄ Νεκροταφείο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μα πώς έγινε; Τι συνέβη;». Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης για τον αιφνίδιο χαμό του Κώστα Αποστολίδη, οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι οικείοι του που ήρθαν χθες στο Α’ Νεκροταφείο, ήταν ακόμη ξαφνιασμένοι, μουδιασμένοι, ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν τα ίδια πράγματα. Αδυνατούσαν να πιστέψουν. Ηταν αφάνταστα δύσκολο να συνειδητοποιήσουν άλλωστε πώς ένας άνθρωπος γεμάτος υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα είχε μόνο μία βδομάδα να παλέψει με τον καρκίνο. Τα πρόσωπα όλων μας ήταν ξαφνιασμένα και σκυθρωπά.

Την πιο δύσκολη μάχη από εδώ και πέρα, βέβαια, πρέπει να τη δώσουν οι δικοί του άνθρωποι: η σύζυγός του Πέννυ και η θυγατέρα τους Καλίσσα που δέχτηκαν εκατοντάδες αγκαλιές και λόγια παρηγορίας για έναν σπάνιο άνθρωπο.

Για την προσωπικότητα του εκλιπόντος μίλησε ο μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος, γνωρίζοντας καλά τον Κώστα Αποστολίδη από τη συνεχή παρουσία αλλά και την ευεργεσία του προς τη γενέτειρα πόλη του. Αυτό που έκανε τους πάντες να συγκινηθούν είναι η διαπίστωση ότι ο αείμνηστος επιχειρηματίας της Raycap, παρότι πέτυχε πολλά στη πορεία του, παρέμεινε ταπεινός, έβλεπε τη ζωή ως δώρο. Και λόγω του χαρακτήρα του «ήταν τελικά ένα δώρο για όλους εμάς». Ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης με τη σειρά του, ο οποίος γνώρισε τον Κώστα μέσα από τις χορηγίες του στο Κέντρο Μικρασιατικών Μελετών, αναφέρθηκε στην ποντιακή καταγωγή του, στο πόσο χρήσιμος ήταν για την πατρίδα του, στο πόσο τον ένοιαζαν οι άλλοι γύρω του. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένεια του Κώστα Αποστολίδη, αντί στεφάνου κατέθεσε χρηματικό ποσό στη φιλανθρωπική οργάνωση «Ενωση Κυριών Δράμας» και στη ΜΚΟ «Δεσμός». Στεφάνια έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεργάτες και συγγενείς του Κώστα Αποστολίδη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή