ΔΥΠΑ: Πιλοτικό πρόγραμμα για ανέργους με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

ΔΥΠΑ: Πιλοτικό πρόγραμμα για ανέργους με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Στο πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, θα συμμετέχουν 100 άνεργοι ηλικίας άνω των 18 ετών. Αιτήσεις θα υποβάλλονται από 11 έως 13 Μαρτίου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτήσεις για συμμετοχή στη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτησης της ΔΥΠΑ, με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης», μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι, από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου έως την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πιλοτική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν, αρχικά, να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια τα οποία θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ μέσω μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης. Η διαδικασία θα αναδείξει προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα κληθεί στη συνέχεια κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει.

Οπως επισημαίνεται, το περιεχόμενό τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με την επεξεργασία των ερωτηματολογίων.  

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 100 άνεργοι ηλικίας άνω των 18 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ και απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτου ειδικότητας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr. Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Κατάρτιση → Προσωποποιημένη επιμόρφωση μετά από διερεύνηση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό email στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων και εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή