Πειραιάς: Το παρελθόν του 65χρονου με το εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών

Πειραιάς: Το παρελθόν του 65χρονου με το εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παλιός γνώριμος των αρχών είναι ο 65χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, μαζί με τη σύζυγό του –που επίσης συνελήφθη– είχε εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 65χρονος είναι «γνωστός» στις αρχές από το 1989, αφού έχει συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για μεγάλες ποσότητες ηρωίνης.

Πειραιάς: Το παρελθόν του 65χρονου με το εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών-1

Στο παρελθόν φαίνεται να λειτουργούσε μόνος του, ωστόσο αυτή τη φορά πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για πολυμελή οργάνωση, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Παράλληλα, η 51χρονη σύζυγός του, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις. 

Το διαμέρισμα «καβάτζα»

Οι δύο συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει ένα διαμέρισμα «καβάτζα» στο Κουκάκι, όπου μέσα σε αυτό είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο που το χρησιμοποιούσαν για να νοθεύουν και να επανατυποποιούν τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν μεταξύ άλλων 47 κιλά βραχώδη τεμάχια που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση ηρωίνης, ηρωίνη, κοκαΐνη και 60 φαρμακευτικά δισκία.

Πειραιάς: Το παρελθόν του 65χρονου με το εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών-2

Μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν ακόμη πυροκροτητές, 500 γραμμ. στερεής εκρηκτικής ύλης και βαρύς οπλισμός, κάτι που προβληματίζει τις αρχές.

Μεταξύ των ευρημάτων ήταν πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τουφέκια, σιγαστήρας, 3.476 φυσίγγια και 80 αβολίδοτα φυσίγγια, τα οποία ήταν λειτουργικά και έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή