Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά: Ο σκιώδης διαχειριστής του πρατηρίου

Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά: Ο σκιώδης διαχειριστής του πρατηρίου

Σύμφωνα με πηγές, η χθεσινή βόμβα σε βενζινάδικο στον Πειραιά ήταν μήνυμα σε στέλεχος της Greek Mafia που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης και αναμένεται σύντομα να αποφυλακιστεί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την Greek Mafia συνδέει η αστυνομία τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Το εν λόγω βενζινάδικο εξάλλου ανήκε σε βαρύ όνομα της νύχτας που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στον Νέο Κόσμο. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα άλλαξε χέρια και φαινομενικά τουλάχιστον ανήκει σε άτομο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.

Ορισμένες πληροφορίες, που πάντως είναι δύσκολο να επαληθευτούν, περιγράφουν ως σκιώδη διαχειριστή του πρατηρίου στέλεχος της Greek Mafia που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης και αναμένεται το προσεχές διάστημα να αποφυλακιστεί. Είναι πιθανό η βομβιστική επίθεση να αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα με αυτόν ως αποδέκτη.

Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα σε χώρο δίπλα από το πρατήριο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Το πρατήριο ήταν ανοιχτό, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας στο έδαφος ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τζάμια πολυκατοικιών και καταστημάτων. Δεν βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, γεγονός που κατατείνει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες άναψαν και πέταξαν εντός του πρατηρίου μασούρι δυναμίτιδας.

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Ενα σενάριο πάντως που εξετάζεται θέλει την επίθεση στο πρατήριο υγρών καυσίμων να μην είναι άσχετη με την επιχείρηση –δύο ημέρες νωρίτερα– της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Ορισμένες πηγές ενημέρωσης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι δράστες να επιτέθηκαν στο βενζινάδικο θεωρώντας ότι οι διαχειριστές του κρύβονται πίσω από τις καταγγελίες που οδήγησαν τα στελέχη της Αστυνομίας στα ίχνη του λαθρεμπορικού δικτύου. Ο πόλεμος εξάλλου για τον έλεγχο της διακίνησης πετρελαιοειδών είναι πολύχρονος και παραμένει σε εξέλιξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT