Εικόνες και βίντεο από τη δράση του κυκλώματος νοθείας καυσίμων

Εικόνες και βίντεο από τη δράση του κυκλώματος νοθείας καυσίμων

Σε πάρκινγκ φορτηγών στην περιοχή του Ασπροπύργου, μέλη του κυκλώματος μεταφέρουν και μεταγγίζουν διαλύτες σε βυτιοφόρα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων και ποτών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., έχοντας ήδη προχωρήσει στη σύλληψη 20 ατόμων, έρχονται στο φως.

Στις εικόνες που ακολουθούν, μέλη του κυκλώματος απεικονίζονται να μεταφέρουν και να μεταγγίζουν διαλύτες σε βυτιοφόρα, σε πάρκινγκ φορτηγών στην περιοχή του Ασπροπύργουτο οποίο είχε στο παρελθόν συνδεθεί με ένα από τα ισχυρότερα μέλη της επονομαζόμενης Greek Mafia που δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια.

Εικόνες και βίντεο από τη δράση του κυκλώματος νοθείας καυσίμων-1

Ενα από τα βυτιοφόρα που, κατά την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν στο εν λόγω πάρκινγκ, ανήκει σε επιχειρηματία, που στο παρελθόν έχει διωχθεί περισσότερες από μία φορές για λαθρεμπόριο καυσίμων. 

Εικόνες και βίντεο από τη δράση του κυκλώματος νοθείας καυσίμων-2

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες και οδήγησε στη σύλληψη 20 ατόμων για λαθρεμπόριο καυσίμων και ξέπλυμα χρήματος. Πήραν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα, ενώ για την ίδια υπόθεση διώκονται ακόμα 10 άτομα, που διέφυγαν τη σύλληψη. Ρόλο αρχηγού αποδίδει η Αστυνομία σε έναν 62χρονο με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, ο οποίος στο παρελθόν φέρεται να είχε διατελέσει ιερέας στη Μεγάλη Βρετανία.

Από τη Βουλγαρία

Τα μέλη του κυκλώματος, είτε εισήγαν από τη Βουλγαρία διαλύτες για τη νόθευση του καυσίμου, είτε τους παρασκεύαζαν εντός συνόρων, σε εργοστάσιο που είχαν υπό τον έλεγχό τους στην περιοχή της Τανάγρας. Στην πρώτη περίπτωση τα βυτιοφόρα έμπαιναν στη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα. Στη δεύτερη, οι κατηγορούμενοι αγόραζαν πρώτες ύλες από την εγχώρια αγορά υπό την κάλυψη εταιρείας παραγωγής απολυμαντικών. Στη συνέχεια επεξεργάζονταν τις ουσίες και παρασκεύαζαν διαλύτες για τη νόθευση της βενζίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή