Κινέτα: Συνελήφθη 49χρονος για κλοπές – Εξιχνιάστηκαν 7 υποθέσεις

Κινέτα: Συνελήφθη 49χρονος για κλοπές – Εξιχνιάστηκαν 7 υποθέσεις

Σε βάρος του 48χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε συμμορία, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε άτομα στα Μέγαρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός 48χρονου για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε κλοπές και ληστείες, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Κινέτα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου, μετά τη διάρρηξη ενός σπιτιού, κατά την οποία, ο κατηγορούμενος, μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, αφαίρεσαν χρυσαφικά.

Κατά τη διαφυγή τους, αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία, αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ακινητοποίησαν τον 48χρονο, τον οποίο οδήγησαν στην έδρα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος, μαζί με άλλους συνεργούς, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2024, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από σπίτια στην περιοχή της Κινέτας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες και κατάφερναν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση στην οποόια έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία και απειλές προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Από τις έρευνες έχουν εξιχνιαστεί 5 κλοπές από σπίτια στην Κινέτα και 2 κλοπές σε Αγίους Θεοδώρους και Μάνδρα.

Επισημαίνεται πως σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε άτομα στα Μέγαρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή