Αδ. Γεωργιάδης: Το υπ. Υγείας θα καλύψει το κόστος για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία

Αδ. Γεωργιάδης: Το υπ. Υγείας θα καλύψει το κόστος για τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία

Από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τρίτης τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Λίγο πριν την έναρξη των χειρουργείων, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς, Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, επισκέφτηκε το νοσοκομείο, συνάντησε τη χειρουργική ομάδα και συνομίλησε με τον πρώτο ασθενή που έκανε αρθροπλαστική γόνατος.

Το κόστος των πρώτων επεμβάσεων θα καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας σε μία συμβολική κίνηση, ενώ περίπου 50.000 απογευματινά χειρουργεία θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά που κάτι που το συζητούσαμε 32 ολόκληρα χρόνια τώρα γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την απεριόριστη εμπιστοσύνη ώστε να μπορέσουμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε αυτό το ιστορικό για το ΕΣΥ γεγονός».

«Πάνω απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους πάρα πολλούς γιατρούς, αναισθησιολόγους, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων. Μετά από το Παπαγεωργίου θα βρεθούμε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αύριο σε επόμενο νοσοκομείο, μεθαύριο σε επόμενο, κάθε μέρα επιπλέον νοσοκομεία και κλινικές ακολουθούν τη μεταρρύθμιση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε επίσης τους ασθενείς, οι οποίοι, όπως είπε, «παρά το αρνητικό κλίμα που προσπάθησαν κάποιοι να καλλιεργήσουν, έσπευσαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι σε λίγες εβδομάδες, όταν πλέον το σύστημα αρχίσει να λειτουργεί σωστά και ξεκινήσει η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, η κοινή γνώμη θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση υπέρ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά κυρίως υπέρ των ασθενών.

«Το ΕΣΥ το αγαπάμε, το σεβόμαστε, το εμπιστευόμαστε»

«Θα ήθελα να πω ότι τα σημερινά ειδικά χειρουργεία, εδώ και στο ΑΧΕΠΑ, κατόπιν αποφάσεων του πρωθυπουργού καίτοι οι ασθενείς τα είχαν πληρώσει, με υπουργική απόφαση, επειδή αδημονούσαν να χειρουργηθούν θα τους επιστρέψουμε τα χρήματά τους. Θα τα πληρώσει το Υπουργείο Υγείας ως μία συμβολική κίνηση για την έναρξη αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης που αλλάζει την ιστορία του ΕΣΥ. Θέλω να ξέρουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να μπορούμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο ΕΣΥ. Οσοι νομίζουν ότι δουλεύουμε εναντίον του κάνουν λάθος. Το ΕΣΥ το αγαπάμε, το σεβόμαστε, το εμπιστευόμαστε, τόσο το ιατρικό, όσο και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και όλες οι μεταρρυθμίσεις που κάνουμε είναι για να μπορέσει το ΕΣΥ να λειτουργήσει άξια και τα επόμενα πολλά χρόνια και όχι φυσικά εναντίον τους, όπως κάποιοι νομίζουν», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Περίμενε να χειρουργηθεί από το 2019»

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με τον πρώτο ασθενή πριν μπει στο απογευματινό χειρουργείο είπε: «Ο πρώτος ασθενής έκανε την τιμή να μιλήσει. Ηταν πολύ συγκινητικό γιατί ο ίδιος είπε ότι περίμενε να χειρουργηθεί από το 2019, δεν μπορούσε να βρει τρόπο να χειρουργηθεί και όταν έμαθε ότι γίνονται απογευματινά χειρουργεία ήταν ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να έρθει να χειρουργηθεί. Είναι μια συγκινητική στιγμή ότι με μια πρωτοβουλία που έλαβες, ένας έστω συμπολίτης σου βρήκε μία λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε. Μας εξιστόρησε όλη του την περιπέτεια μέχρι τη σημερινή μέρα που έφτασε να χειρουργηθεί», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή