Διετές «λουκέτο» σε πρατήριο για νοθευμένα καύσιμα

Διετές «λουκέτο» σε πρατήριο για νοθευμένα καύσιμα

Μετά την εκροή 500 λίτρων από βυτιοφόρο προς δεξαμενή του πρατηρίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, ουδεμία ένδειξη εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών – εκροών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη διετή σφράγιση πρατηρίου για παραβάσεις που αφορούν νοθευμένα καύσιμα και παράνομη δεξαμενή, προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο εντοπίστηκε σταθμευμένο βυτιοφόρο, το οποίο είχε συνδέσει τη μάνικα παροχής καυσίμων στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου.

Οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών – εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Μετά την εκροή 500 λίτρων από το βυτιοφόρο προς τη δεξαμενή, ουδεμία ένδειξη καταγραφής εισροής εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών – εκροών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση σφράγισης του πρατηρίου για δύο χρόνια.

Διετές «λουκέτο» σε πρατήριο για νοθευμένα καύσιμα-1
Πηγή: ΑΑΔΕ

Επισημαίνεται πως τα νοθευμένα και κατασχεμένα καύσιμα θα καταστραφούν από αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ τα στοιχεία της παράβασης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή