Ηράκλειο: Στον ανακριτή τρεις ανήλικοι για ληστείες κατά ανηλίκων

Ηράκλειο: Στον ανακριτή τρεις ανήλικοι για ληστείες κατά ανηλίκων

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για εγκληματική συμμορία και παράνομη οπλοφορία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια Ηρακλείου, ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σήμερα δύο 15χρονοι και ένας 17χρονος που συνελήφθησαν, για τέσσερις υποθέσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων, εκ των οποίων τρεις ήταν τετελεσμένες και μία ήταν απόπειρα.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για εγκληματική συμμορία και παράνομη οπλοφορία.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν και στους τρεις ανήλικους το αναμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης σεμιναρίου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, ενώ στον 17χρονο επιβλήθηκαν επιπλέον οι περιοριστικοί όροι εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι τρεις ανήλικοι που σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους δήλωσαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους, συνελήφθησαν χθες Δευτέρα καθώς από τις 2 μέχρι και τις 9 Μαρτίου είχαν διαπράξει τις ληστείες και την απόπειρα σε βάρος παρεών πεζών ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια αυτών μάλιστα, με την άσκηση ή και την απειλή άσκησης σωματικής βίας και με την απλή κατοχή μαχαιριού το οποίο έφεραν σε ζώνη παντελονιού, εξανάγκαζαν τους παθόντες να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά τα οποία είχαν μαζί τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή