HIV: Συμφωνία για Εθνικό Σχέδιο Δράσης – Στοιχεία για τον ιό

HIV: Συμφωνία για Εθνικό Σχέδιο Δράσης – Στοιχεία για τον ιό

Ποργραμματική συμφωνία υπέγραψαν την Πέμπτη το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροϊών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το υπουργείο Υγείας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποργραμματική συμφωνία υπέγραψαν την Πέμπτη το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Ρετροϊών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το υπουργείο Υγείας, με σκοπό τη σύνταξη του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον HIV».

Σκοπός του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον HIV» είναι μέσω της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του AIDS, να βρεθεί η Ελλάδα πιο κοντά στους στόχους που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ειδικότερα, η κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου θα μπορέσει να αναγνωρίσει στόχους για τη δημόσια υγεία, μέσω της βελτίωσης της διάγνωσης, της παρακολούθησης και της αντιμετώπισής της.

Ταυτόχρονα, η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας σηματοδοτεί την προσήλωση του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΠΑ στην προστασία της δημόσιας υγείας από νοσήματα που μπορούν να προληφθούν και να ελεγχθούν.

Οι αριθμοί παγκοσμίως

  • 84 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV
  • Περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό HIV/AIDS
  • Περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν με HIV το 2021
  • Το 85% των ανθρώπων που ζουν με HIV έχει επίγνωση της κατάστασης. Για να επιτευχθεί ο στόχος του 95%, 4 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με HIV πρέπει να ενημερωθούν σχετικά
  • Μέχρι το τέλος του 2021, 28,7 εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν με HIV λάμβαναν αντιρετροϊκή θεραπεία (ART) παγκοσμίως
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή