Σπείρα κλοπής Ι.Χ.: Ο ρόλος του ηθοποιού, τα δύο αδέλφια και τα κέρδη ενός εκατ.

Σπείρα κλοπής Ι.Χ.: Ο ρόλος του ηθοποιού, τα δύο αδέλφια και τα κέρδη ενός εκατ.

Ηθοποιός που συμμετείχε σε γνωστή τηλεοπτική σειρά είναι ένας εκ των έξι συλληφθέντων που κατηγορούνται για 40 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων. Από τη δράση της, η σπείρα εκτιμάται πως είχε κερδίσει περισσότερα από 980.000 ευρω

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηθοποιός που συμμετείχε σε γνωστή τηλεοπτική σειρά είναι ένας εκ των έξι συλληφθέντων που κατηγορούνται για 40 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων

Από τη δράση της, η σπείρα εκτιμάται πως είχε κερδίσει περισσότερα από 980.000 ευρώ.

Ο ηθοποιός διέθετε και αυτός συνεργείο αυτοκινήτων στις Αχαρνές και κοντά σε αυτό είχε περιφράξει έναν χώρο, με τσίγκους και μία μεγάλη διπλή πόρτα, όπου λειτουργούσε ένα αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων. 

Τον χώρο του αυτοσχέδιου διαλυτηρίου επισκέπτονταν τακτικά ο αρχηγός με αυτοκίνητο τύπου βαν και φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας για την αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων.

Συνελήφθησαν επίσης, δυο αδέρφια, 35 και 32 ετών, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης.  

Ο αρχηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης. Κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα έκλεβαν καθώς και τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσής τους. Ηταν ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα στα Ανω Λιόσια όπου λειτουργούσε συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων. 

Χειριζόταν προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών στις διαμεταφορικές εταιρείες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις εταιρείες που έλεγχε. 

Επιπλέον, στο συνεργείο του παραδίδονταν τα οχήματα όταν επρόκειτο να πλαστογραφηθούν και διαχειριζόταν τις χρηματικές ροές για τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.

Ο αδελφός του ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας στη Μεταμόρφωση, η οποία πλέον τελεί υπό εκκαθάριση. 

Είχε κομβικό ρόλο για τη λειτουργία της οργάνωσης καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στη συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

 
 
 
 
 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή