Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 243.000 ευρώ για προϊόντα «μαϊμού» σε έξι επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 243.000 ευρώ για προϊόντα «μαϊμού» σε έξι επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε η ΔΙΜΕΑ, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 34.626 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα ύψους 243.000 ευρώ για προϊόντα «μαϊμού» επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε έξι επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 34.626 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Η επιχείρηση της ΔΙΜΕΑ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ), την Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ), καθώς και την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 243.000 ευρώ για προϊόντα «μαϊμού» σε έξι επιχειρήσεις-1
Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους σε όλο το φάσμα του εμπορίου, χωρίς διακρίσεις. Αποτρέπουμε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, προστατεύουμε τους καταναλωτές από παραβατικές συμπεριφορές. Η ΔΙΜΕΑ θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση σε όλη την επικράτεια και όποιος παρανομεί, θα τιμωρείται», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή