Κύκλωμα αναβολικών: Οι πελάτες και οι χώρες που τα διακινούσαν

Κύκλωμα αναβολικών: Οι πελάτες και οι χώρες που τα διακινούσαν

Εκτός των αναβολικών, πουλούσαν και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση των παρενεργειών που προκαλούσαν τα αναβολικά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε εν ενεργεία και πρώην αθλητές ποδοσφαίρου, σφαιροβολίας και bodybuilding, τρεις ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, είναι μεταξύ των πελατών της οργάνωσης, που διακινούσε αναβολικά και ναρκωτικά.

Μάλιστα σε δύο από τους συγκεκριμένους αθλητές καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν μόνο στην Ελλάδα, αφού είχαν απλώσει τα δίχτυα τους και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία, στη Σλοβακία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ελβετία, στο Βέλγιο, και στη Γαλλία, όπου εντοπίστηκε πλήθος δεμάτων έτοιμων προς αποστολή.

Οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν τα σκευάσματα, τα οποία αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, στους χώρους όπου τα αποθήκευαν είχαν τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας, ενώ χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης, για να τα διακινούν.

Επιπλέον, είχαν εξασφαλίσει και πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, στα οποία τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ..

Εκτός των αναβολικών, πουλούσαν και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση των παρενεργειών που προκαλούσαν τα αναβολικά.

Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν με τρόπο μεθοδευμένο και οργανωμένο, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δήλωναν στις εταιρείες ταχυμεταφορών που χρησιμοποιούσαν για τη αποστολή των δεμάτων, ψευδή στοιχεία αποστολέα, αλλά και διευθύνσεις.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 5 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 22.000 δισκία αναβολικών, όπως και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή