Φυλακές Κορυδαλλού: Το παρελθόν του 43χρονου που συνελήφθη μαζί με σωφρονιστικό υπαλληλο για διακίνηση ναρκωτικών

Φυλακές Κορυδαλλού: Το παρελθόν του 43χρονου που συνελήφθη μαζί με σωφρονιστικό υπαλληλο για διακίνηση ναρκωτικών

Ο 43χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνος που προμήθευσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο με ναρκωτικά, προκειμένου εκείνος με τη σειρά του να τα εισαγάγει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων, έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώριμος των Αρχών φέρεται πως είναι ο 43χρονος κατηγορούμενος που συνελήφθη χθες το πρωί μαζί με ένα σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 43χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνος που προμήθευσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο με ναρκωτικά, προκειμένου εκείνος με τη σειρά του να τα εισαγάγει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων, έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αλλά και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Για τα εν λόγω αδικήματα έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σε φυλακές της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του τιμωρήθηκε πειθαρχικά για εισαγωγή ναρκωτικών σε κατάστημα κράτησης, όπου κρατούνταν.

Το χρονικό 

Ολα ξεκίνησαν μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στις 19 Μαρτίου.

Στην καταγγελία αναφερόταν ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Κορυδαλλού εισάγει ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, μέσα από την Κεντρική Αποθήκη Υλικού, κατόπιν «παραγγελιών» κρατουμένων.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τον παρακολουθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούσαν τα όσα αναφέρονταν στο τηλεφώνημα. Ετσι εντόπισαν το βράδυ της 24ης Μαρτίου τον συλληφθέντα να κινείται στην περιοχή του Κορυδαλλού

Εκεί φαίνεται ότι είχε δώσει ραντεβού με τον 43χρονο συλληφθέντα, αφού ενώ κινούνταν, σταμάτησε το αυτοκίνητό του, βγήκε από αυτό και τον συνάντησε.Τότε ο 43χρονος του έδωσε ένα αντικείμενο και έφυγε αμέσως από το σημείο. 

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, στη συνέχεια, μπήκε στο όχημά του και κινήθηκε προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων των Φυλακών Κορυδαλλού. 

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, τον ακινητοποίησαν αμέσως και βρήκαν πάνω του μια νάιλον διάφανη σακούλα που περιείχε δύο μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 6,7 γραμμαρίων περίπου, και ηρεμιστικά χάπια. 

Η ομολογία και το παρελθόν του σωφρονιστικού υπαλλήλου

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο σωφρονιστικός υπάλληλος αποδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι παρέλαβε εν γνώσει του τα ναρκωτικά από τον 43χρονο με σκοπό να τα εισαγάγει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών, χωρίς να γνωρίζει τον παραλήπτη.

Οπως προέκυψε, ο σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Κορυδαλλού έχει συμπεριληφθεί ως κατηγορούμενος σε δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 401 δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου το 2019 για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή