Ηγουμενίτσα: 70 κιλά κάνναβης εντόπισε ο σκύλος του Λιμενικού – Δύο συλλήψεις

Ηγουμενίτσα: 70 κιλά κάνναβης εντόπισε ο σκύλος του Λιμενικού – Δύο συλλήψεις

Διενεργήθηκε στοχευμένος έλεγχος σε φορτηγό όχημα, το οποίο είχε εκφορτωθεί από πλοίο που προερχόταν από λιμάνι της Ιταλίας. Σύμφωνα με το Λιμενικό, η αξία των κατασχεθεισών ουσιών υπερβαίνει τις 450.000 ευρώ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός άνδρα για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά προχώρησαν οι λιμενικές Αρχές στην Ηγουμενίτσα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη έρευνα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Ειδικότερα, στοχευμένος έλεγχος διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας), το οποίο είχε εκφορτωθεί από πλοίο που προερχόταν από λιμάνι της Ιταλίας.

Κατόπιν ένδειξης από τον «Μεζκάλ», τον αστυνομικό σκύλο του Λιμενικού για την ανίχνευση ναρκωτικών, εντοπίστηκαν επιμελώς στοιβαγμένα οκτώ χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν 43 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 48 κιλών, καθώς και 215 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 21 κιλών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη έξω από το σπίτι του στην Αττική, ένας 69χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ο 61χρονος οδηγός του φορτηγού οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο) καθώς και ο 69χρονος στην Αττική πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων για εξέταση. Επιπλέον κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο, τέσσερα κινητά και το ποσό των 1.990 ευρώ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η αξία των κατασχεθεισών ουσιών υπερβαίνει τις 450.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή