Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο 24χρονοι για απάτες μέσω διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο 24χρονοι για απάτες μέσω διαδικτύου

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρησιμοποιούσαν στοιχεία και κωδικούς τους οποίους προμηθεύονταν προηγουμένως από το Dark Web. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 26 περιπτώσεις απάτης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο νεαροί στη Θεσσαλονίκη για απάτες μέσω διαδικτύου, από τις οποίες αποκόμισαν ή αποπειράθηκαν να αποκομίσουν περίπου 355.000 ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο 24χρονους, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Για την ίδια υπόθεση, η οποία ήρθε στο φως έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούνται δύο ακόμα 24χρονοι, εκ των οποίων ο ένας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και ο άλλος αναμένεται να απολογηθεί το επόμενο διάστημα.

26 περιπτώσεις απάτης

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 26 περιπτώσεις απάτης (22 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα) που τελέστηκαν την περίοδο 2022 και 2023. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούσαν, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, στοιχεία και κωδικούς τους οποίους προμηθεύονταν προηγουμένως από το Dark Web (σκοτεινό δίκτυο).

Απολογούμενοι στην ανακρίτρια οι δύο προφυλακιστέοι φαίνεται να αποδέχθηκαν μέρος των πράξεών τους, ενώ, κατά πληροφορίες, ανέφεραν ότι έχουν αποζημιώσει κάποια από τα θύματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή