Αγροτικό πετρέλαιο: Την Τρίτη η πληρωμή 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες

Αγροτικό πετρέλαιο: Την Τρίτη η πληρωμή 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες

Την προσεχή εβδομάδα ξεκινάει η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, όπως ανέφερε από την Κοζάνη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της προκαταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οπως ανέφερε από την Κοζάνη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, οι πληρωμές, συνολικού ύψους 41 εκατ. ευρώ, αφορούν 300.000 αγρότες.

Μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε επίσης ότι την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσημα η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει «αποτελεσματικότερος, δημοκρατικότερος πιο λειτουργικός και δικαιότερος».

Επιπλέον, γνωστοποίησε την αύξηση κατά 1,5 εκατ. της χρηματοδότησης του Leader για να μετάσχουν στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες. Ζήτησε αλλαγές στην ΚΑΠ για να ελαφρυνθούν οι παραγωγοί από τα διοικητικά βάρη, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνει πιο εύκολη, και προειδοποίησε ότι εφόσον δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το 100% των πόρων που του αναλογεί.

ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναφερόμενος στις κινήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ το επόμενο διάστημα, ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για διόρθωση της ενιαίας ενίσχυσης του 2023, πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ύψους 245 εκατ. ευρώ, πληρωμή των οικολογικών σχημάτων ύψους 425 εκατ. ευρώ, καθώς και εκκαθάριση των 16.500 δεσμευμένων ΑΦΜ, ύστερα από έλεγχο.

Αγροτικό πετρέλαιο: Την Τρίτη η πληρωμή 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες-1
Πηγή: INTIME News

«Οσοι παρανομούν θα πληρώσουν»»

Προανήγγειλε δε ενταντικοποίηση των ελέγχων για την προστασία της ελληνικής παραγωγής από τις ελληνοποιήσεις, ειδικά ενόψει του Πάσχα. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι αυτοί που παρανομούν και πού ανήκουν κομματικά. Οι έλεγχοι θα πάνε σε βάθος. Και όσοι παρανομούν θα πληρώσουν», τόνισε.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλης Χαρούμενος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ, Λευτέρης Ζερβός και Γιάννης Κουρδής, παρουσία των βουλευτών της Ν.Δ., Μιχάλη Παπαδόπουλου (Κοζάνης) και Μαρίας Αντωνίου (Καστοριάς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή