Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης διαμερίσματος που κατέγραφε κρυφά φοιτήτρια

Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης διαμερίσματος που κατέγραφε κρυφά φοιτήτρια

Κρίθηκε ένοχος για παραβίαση της προφορικής συνομιλίας και του απορρήτου των επικοινωνιών και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών, με τριετή αναστολή. Το χρονικό της υπόθεσης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών, με τριετή αναστολή, επειδή κατέγραφε με κάμερα την ιδιωτική ζωή φοιτήτριας που νοίκιαζε το σπίτι.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παραβίαση της προφορικής συνομιλίας και του απορρήτου των επικοινωνιών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Επισημαίνεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2019, ύστερα από καταγγελία της 18χρονης τότε φοιτήτριας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το διαμέρισμα προοριζόταν για βραχυχρόνια μίσθωση, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης είχε συμφωνήσει να το νοικιάσει στη φοιτήτρια για έναν χρόνο.

Κατά τη διαμονή της, η νεαρή φοιτήτρια είχε αντιληφθεί μία συσκευή στο ταβάνι, αλλά ο κατηγορούμενος την είχε καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για απενεργοποιημένο σύστημα συναγερμού.

Υστερα από δύο μήνες στο διαμέρισμα, η φοιτήτρια διαπίστωσε ότι η συσκευή «έβλεπε» προς το κρεβάτι της και αναβόσβηνε κατά διαστήματα. Απευθύνθηκε στον θείο της και εν συνεχεία κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία.

Αρνήθηκε την κατηγορία

Ενώπιον του δικαστηρίου, εξέφρασε βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος την κατέγραφε, εκφράζοντας φόβους ότι υλικό με τις προσωπικές της στιγμές μπορεί να έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Κατέθεσε δε, ότι κατά την παραμονή της στο διαμέρισμα δεχόταν από τον ιδιοκτήτη –σε ανύποπτο χρόνο– επισκέψεις, ενώ ο ίδιος ζητούσε να μάθει πληροφορίες για την προσωπική της ζωή.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αρνήθηκε την κατηγορία περί καταγραφής, υποστηρίζοντας –μεταξύ άλλων– πως επρόκειτο για ανενεργή κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με εφαρμογή συναγερμού, ενώ χαρακτήρισε ως «μυθεύματα» όσα κατήγγειλε η φοιτήτρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή