Meteo: Θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου σε 20 περιοχές

Meteo: Θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου σε 20 περιοχές

Oι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε Χανιά και Αργος. 300 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες τιμές άνω των 25 βαθμών Κελσίου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλοιό υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών βρέθηκε και την Τρίτη μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Meteo.gr, σε σύνολο 512 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, 300 κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών Κελσίου, ενώ σε 20 σταθμούς καταγράφηκαν τιμές άνω των 30 βαθμών Κελσίου.

Οπως αποτυπώνεται και σε σχετικό πίνακα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα Χανιά και στο Αργος (31,6 βαθμοί Κελσίου), ενώ ακολουθούν Λευκοχώρι Φθιώτιδας (31,2 βαθμοί Κελσίου), Τραγάνα Φθιώτιδας και Τακτικούπολη Τροιζηνίας (31,1 βαθμοί Κελσίου).

Από την άλλη, 9 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου.

Meteo: Θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου σε 20 περιοχές-1

Επισημαίνεται δε πως ο αντίστοιχος αριθμός των μετεωρολογικών σταθμών που κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 25 βαθμών Κελσίου τη Δευτέρα 1 Απριλίου ήταν 227. 

Τέλος, σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας παρατηρείται ήδη από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. 

Πηγή: Meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή