Αγιοι Ανάργυροι: Δεν ζήτησαν καν τα στοιχεία της Κυριακής – Τι κατέθεσε η αξιωματικός υπηρεσίας

Αγιοι Ανάργυροι: Δεν ζήτησαν καν τα στοιχεία της Κυριακής – Τι κατέθεσε η αξιωματικός υπηρεσίας

Οπως προκύπτει από την κατάθεση, η αξιωματικός, όταν η 28χρονη πήγε στο γραφείο της να ζητήσει βοήθεια, φέρεται να μη ζήτησε τα στοιχεία της ούτε το όνομά της, αλλά να τα έμαθε στη συνέχεια από τον φίλο της, όταν η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή

4' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Οπως προκύπτει από την κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας, που παρουσιάζει η «Κ», η αξιωματικός, όταν η 28χρονη πήγε στο γραφείο της να ζητήσει βοήθεια, φέρεται να μη ζήτησε τα στοιχεία της ούτε το όνομά της, αλλά να τα έμαθε στη συνέχεια από τον φίλο της, όταν η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή.

«Της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100», αναφέρει μάλιστα ότι απάντησε στην 28χρονη όταν εκείνη της ζήτησε να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι της. 

Στην κατάθεσή της η αξιωματικός υπηρεσίας, η οποία απομακρύνθηκε χθες από την το αστυνομικό τμήμα, περιγράφει από τη στιγμή που έφτασε η 28χρονη με τον φίλο της στο τμήμα όλα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

«Είμαι αστυνομικός, φέρω τον βαθμό της Αστυφύλακα και υπηρετώ στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Σήμερα βρισκόμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία, αξιωματικού υπηρεσίας κατά το ωράριο από την 22.00-06.00. Περίπου στις 22.10, ενώ βρισκόμουν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, παρατήρησα από τις κάμερες δύο άτομα, και συγκεκριμένα μία γυναίκα και έναν άνδρα, να μιλάνε στον αστυνομικό που βρισκόταν σε υπηρεσία σκοπού καταστήματος.

Στη συνέχεια, δύο άτομα ανέβηκαν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας όπου βρισκόμουν εγώ, η υποδιοικητής του Τμήματος, η επόπτης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η οποία βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά το ωράριο 22.00 με 6.00, καθώς και η αστυφύλακας η οποία και εκείνη βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ως οδηγός της αστυνόμου», ανέφερε.

Στο γραφείο, όπως κατέθεσε η αστυνομικός, μπήκε μόνο η γυναίκα, ο άντρας που ήταν μαζί της, την περίμενε στο χώρο που βρίσκεται έξω από το γραφείο. «Αμέσως ρώτησα τον λόγο που βρίσκεται στην Αστυνομία και πώς θα μπορούσα να την βοηθήσω. Εκείνη άρχισε να μου λέει ότι υποψιάζεται ότι ο πρώην της, χωρίς να μου δώσει τα στοιχεία του, την περιμένει κάτω από το σπίτι της, το οποίο όπως μου δήλωσε βρίσκεται κοντά στο τμήμα. Ο ίδιος άντρας, όπως μου είπε, βρισκόταν και χθες έξω από την οικία της, χωρίς να μου πει ακριβώς αν έγινε κάτι χθες ή απλώς μόνο τον είδε να βρίσκεται έξω από το σπίτι της. Ακούγοντας αυτό, την ρώτησα αν χθες ή σήμερα την είχε απειλήσει ή την είχε εξυβρίσει. Εκείνη μου απάντησε ότι ούτε χθες ούτε σήμερα την εξύβρισε ή την απείλησε. Μου εξήγησε ότι στο παρελθόν τού είχε κάνει μήνυση και, ρωτώντας την για ποιο λόγο, εκείνη μου είπε ότι την εξύβριζε, την απειλούσε και την βίαζε, πλην όμως την απέσυρε. Τότε η συνάδελφός μου την ρώτησε αν θέλει να κάνει σήμερα μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει.

Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Η συνάδελφος της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή στην οικία της ή στο αστυνομικό τμήμα, για να μεταβούν μαζί στο σπίτι της. Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζαμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει», υποστήριξε.

Η στιγμή της δολοφονίας

Σύμφωνα με την αξιωματικό, η Κυριακή είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε μαζί με τον φίλο της. «Αφότου έφυγαν, εγώ και η συνάδελφος παραμείναμε στο γραφείο και μιλούσαμε, ενώ η αστυνόμος είχε πάει στο γραφείο της. Μετά από περίπου 3-4 λεπτά, άκουσε έναν άντρα να φωνάζει “βοήθεια την σκοτώνει, την σκοτώνει”. Αμέσως εγώ και η συνάδελφος βγήκαμε στο μπαλκόνι, το οποίο κοιτάει προς την σκοπιά του τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον σκοπό να στέκεται όρθιος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει.

Εγώ και η συνάδελφος κατεβήκαμε γρήγορα στη σκοπιά για να δούμε τι έγινε. Φτάνοντας στη σκοπιά είδα τη γυναίκα που βρισκόταν πριν λίγο στο γραφείο μας, πεσμένη στο έδαφος, μπρούμυτα και γύρω της, κάτω στο έδαφος, να υπάρχει αρκετό αίμα. Κοντά της βρισκόταν ένας άνδρας, καθισμένος σε ένα πεζούλι μπροστά από τη σκοπιά, γέρνοντας το σώμα του ελαφρώς προς τα αριστερά. Ενώ προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε, ο άνδρας που είχε φύγει μαζί με τη γυναίκα που σας ανέφερα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στη σκοπιά, μας είπε ότι την μαχαίρωσε ο πρώην σύντροφός της. Ψάχνοντας για το μαχαίρι, είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι, κρατώντας ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντάς το αυτό, είπα αμέσως στον σκοπό, αφού ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άνδρας», ισχυρίστηκε.

Ο φίλος της Κυριακής, όπως κατέθεσε η αξιωματικός, ήταν ταραγμένος και δεν κατάφερε να της πει τι έγινε. «Του είπα να μου δώσει μόνο την ταυτότητά του και να καθίσει να ηρεμήσει. Μόλις ηρέμησε λίγο, του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη, και μου είπε ότι γνωρίζει μόνο το όνομά της. Μετά τον ρώτησα αν γνώριζε τον άνδρα που μαχαίρωσε την Κυριακή και μου είπε ότι τον γνωρίζει, αλλά εκείνη τη στιγμή επειδή ήταν ταραγμένος δεν μπορούσε να θυμηθεί». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή