Αντωνία Ηλία: Στις φυλακές Θήβας εντός της ημέρας

Αντωνία Ηλία: Στις φυλακές Θήβας εντός της ημέρας

Οδηγήθηκε σήμερα αρχικά στον εισαγγελέα Εκδόσεων για τη διαδικασία της επικύρωσης του εντάλματος σύλληψης και ακολούθως ενώπιον του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Εφετείο μετήχθη η πρώην δικαστικός, Αντωνία Ηλία, καταδικασμένη ως μία εκ των θεωρούμενων πρωταγωνιστών του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος, η οποία από χθες το βράδυ βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών μετά από 19 χρόνια φυγοδικίας.

Συνοδεία αστυνομικών έφθασε χθες το βράδυ με αεροπλάνο από τη Βρετανία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παραδόθηκε επίσημα στις ελληνικές αρχές.

Η Αντωνία Ηλία οδηγήθηκε σήμερα αρχικά στον εισαγγελέα Εκδόσεων για τη διαδικασία της επικύρωσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί από τη χώρα μας και ακολούθως ενώπιον του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Η Αντωνία Ηλία αμέσως μετά την έκδοση του φυλακιστηρίου θα οδηγηθεί στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας για να εκτίσει την ποινή της.

Η πρώην δικαστικός καταδικάστηκε αμετάκλητα το 2022 με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Η ίδια αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας που την καταδίκασε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

H υπόθεση διαφθοράς εντός του δικαστικού σώματος που αποκαλύφθηκε το 2005 έφθασε στο ακροατήριο με κατηγορούμενους, δικαστές, δικηγόρους, έναν κληρικό και άλλα πρόσωπα, οι οποίοι όντες αντιμέτωποι με σοβαρά αδικήματα, θεωρήθηκαν μέλη κυκλώματος που έναντι αμοιβής εξασφάλιζε ευνοϊκές αποφάσεις σε κατηγορουμένους. Στην πορεία η πλειονότητα των κατηγορουμένων αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή ήταν η έκτη φορά που αστυνομικό κλιμάκιο ταξίδεψε στην Αγγλία για να φέρει στην Ελλάδα τη φυγόποινη πρώην ανακρίτρια. Τις προηγούμενες πέντε φορές η πρώην δικαστικός είχε πετύχει να μην εκδοθεί επικαλούμενη προβλήματα υγείας είτε διατυπώνοντας αντιρρήσεις στη διαδικασία έκδοσής της.

Ετσι, χθες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στη Βρετανία ταξίδεψε μαζί με δύο αστυνομικούς και γιατρός, καθώς η φυγόποινη πρώην δικαστής φέρεται να είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας. Η έκδοση ωστόσο ολοκληρώθηκε καθώς το νοσοκομείο προχώρησε σε χορήγηση εξιτηρίου, οπότε το κλιμάκιο από την Ελλάδα την παρέλαβε και την οδήγησε στο αεροδρόμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT