Η Ελλάδα στην κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών το 2023

Η Ελλάδα στην κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών το 2023

Σύμφωνα με το περιοδικό Condé Nast Traveller καθώς και στοιχεία από την υπηρεσία Google Trends, η Ελλάδα κατακτά την πρωτιά, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ταϊλάνδη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών για το 2023 κατέκτησε η Ελλάδα, σύμφωνα με το βρετανικό τουριστικό περιοδικό «Condé Nast Traveller», καθώς και στοιχεία από την υπηρεσία Google Trends.

Σε λίστα σχετικά με τους τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι αναζητήθηκαν περισσότερο το 2023, με βάση τα στοιχεία από τη μηχανή αναζήτησης της Google, η Ελλάδα κατακτά την πρωτιά, αφήνοντας πίσω χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ταϊλάνδη.

Αναλυτικά, οι χώρες που συμπλήρωσαν τη δεκάδα των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών για το 2023:

1. Ελλάδα, 2. Ισπανία, 3. Ιταλία, 4. Πορτογαλία, 5. Κροατία, 6. Κύπρος, 7. Ταϊλάνδη, 8. Αίγυπτος, 9. Μάλτα, 10. Μαρόκο

Σε δημοσίευμα που συνοδεύει τη λίστα, το περιοδικό «Condé Nast Traveller» σημειώνει πως το 2023 ήταν σα να επιστρέψαμε στα προ πανδημίας ταξιδιωτικά πρότυπα.

«Οι χώρες που υπέφεραν από την πτώση του τουρισμού άρχισαν να απολαμβάνουν και πάλι αυξημένη επισκεψιμότητα και οι ταξιδιώτες πραγματοποίησαν τα ταξίδια που σχεδίαζαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους», αναφέρει.

«Η Ελλάδα θα σας εντυπωσιάσει ξανά και ξανά»

«Από την ασβεστωμένη Μύκονο μέχρι την ατμόσφαιρα της Κεφαλονιάς, η Ελλάδα παραμένει ατέλειωτη», υπογραμμίζει το περιοδικό.

«Ξεκινήστε από την Αθήνα, όπου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, για να πάρετε μια γεύση από το γαστρονομικό αριστούργημα της χώρας. Στη συνέχεια, ταξιδέψτε στο νησί της επιλογής σας. Θα είναι τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης; Οι παραλίες της Κέρκυρας; Ανατολή ηλίου στα τέλη του καλοκαιριού στην Κρήτη; Ο,τι κι αν επιλέξετε, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσει ξανά και ξανά», τονίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή