Σε συναγερμό οι Αρχές το επόμενο τριήμερο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών

Σε συναγερμό οι Αρχές το επόμενο τριήμερο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών

Μόνο σήμερα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Ισχυροί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ θα πνέουν τις επόμενες ημέρες σε Αιγαίο, Αττική, Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη και Πελοπόννησο, καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη με ομάδα μετεωρολόγων και στη συνέχεια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Αντικείμενο αυτών των συσκέψεων: οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν τις επόμενες τρεις ημέρες (Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι σήμερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εκδηλώθηκαν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, δηλαδή μέσα σε μόλις 12 ώρες, 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ισχυροί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ θα πνέουν τις επόμενες ημέρες στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, στη Βοιωτία, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για την έναρξη πυρκαγιών. 

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου συμμετείχαν η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και περιφερειάρχες/εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. 

Για τις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να είναι σε ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT