Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ

Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ

Στις αρχαιότητες που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πήλινα λυχνάρια Ρωμαϊκής εποχής, χάλκινη κεφαλή και θρησκευτική εικόνα, πιθανώς των βυζαντινών χρόνων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 54 και 73 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Πάτρα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορίες για επικείμενη αγοραπωλησία αρχαιοτήτων στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση συγκροτήθηκε ειδικό κλιμάκιο, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν έξω από αποθήκη και οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων εντός της αποθήκης, βρέθηκαν μια ξύλινη θρησκευτική εικόνα, πιθανώς βυζαντινών χρόνων, δύο πήλινα λυχνάρια Ρωμαϊκής εποχής πιθανώς του 3ου αιώνα μ.Χ., ένα πήλινο μικρό αγγείο με λαβή, το οποίο χρονολογείται στον 4ο και 5ο αιώνα μ.Χ., ένα θραύσμα πήλινου αγγείου (όστρακο) με ανάγλυφη παράσταση, πιθανώς της μεσαιωνικής περιόδου, ένα θραύσμα πήλινου αντικειμένου με ανάγλυφη παράσταση, καθώς και μία χάλκινη κεφαλή αγένειου νεαρού άνδρα.

Παράλληλα, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 4 μαχαίρια, ξίφος σε θήκη, ανιχνευτής, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, USB, παλιά ταυτότητα, 3 γκλοπ ενωμένα με αλυσίδα, μανσέτα, ξιφολόγχη και χατζάρα.

Σημειώνεται πως οι κατασχεθείσες αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο και βυζαντινολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι πιθανόν να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας.

Δείτε εικόνες από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ-1
Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ-2
Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ-3
Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ-4
Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ-5
Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο αρχαιοκάπηλοι – Βρέθηκαν μαχαίρια, σπαθιά και γκλοπ-6

Φωτογραφίες: ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή